Romania se sprijina in continuare pe euro de la “capsunari”, pentru ca guvernul PSD nu atrage fonduri europene

bani-1.jpg

Remiterile (banii trimisi acasa de muncitorii romani din strainatate) au fost, in primele, opt luni din an, la concurenta cu investitiile straine. Romanii au trimis acasa 2,3 miliarde de euro intre ianuarie si august, in vreme ce investitiile straine directe (fara creditele intragrup) au fost de 2,5 miliarde de euro.

In aceeasi vreme fondurile structurale primite de la UE au fost de doar 444 milioane de euro, fondurile de dezvoltare rurala de 710 milioane de euro, iar subventiile agricole de 1,7 miliarde de euro. Cum subventiile agricole au fost deja acordate aproape in intregime, spre finalul anului se va dovedi ca romanii plecati la lucru in strainatate sunt si cei care trimit cei mai multi bani in tara, in vreme ce fondurile strucuturale acordate de UE Romaniei sunt aproape complet neglijate.

Absorbtia fondurilor structurale europene, la cinci ani de la debutul exercitiului financiar 2014-2020, este in continuare modesta.

Din cele 22,5 miliarde de euro, fonduri structurale si de coeziune, acordate Romaniei in acest exercitiu financiar, absorbtia efectiva este de 1,4 miliarde de euro, adica 6,5% din totalul sumei.

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.