Romania Start-up Plus (40.000 Euro pentru mici afaceri): S-a incheiat prima etapa de evaluare

liste.jpg

150 de proiecte au fost respinse in prima etapa de evaluare a liniei de finantare Romania Start-up Plus (RSUP), prin care vor fi stabilite organizatiile care vor acorda fondurile europene de pana la 40.000 de euro pentru romanii care vor sa ineapa o mica afacere.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman 2014–2020 (AM POCU) a publicat lista cererilor de finantare care au fost respinse in etapa de verificare a conformitatii administrative si eligibilitatii pentru apelul de proiecte POCU/82/3/7 ”Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana – Romania Start Up Plus”.

Incepand cu data de 09.08.2017, solicitantii ale caror cereri de finantare au fost respinse in aceasta etapa vor primi Scrisoarea de informare insotita de grilele de evaluare prin sistemul electronic MySmis, a mentinat autoritatea din subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene.

Organizatiile respinse pot contesta rezultatul evaluarii cererii lui de finantare o singura data pentru fiecare etapa. Contestatiile se vor depune de solicitant in MySMIS 2014+ in termen de 5 zile lucratoare de la primirea scrisorii de informare, potrivit pasilor descrisi in documentul „Modalitatea de depunere a contestatiei in sistemul informatic MySmis”.

Mai departe raman in cursa 197 de proiecte, care vor trece in faza a doua a evaluarii, in urma careia vor fi desemnate organizatiile care vor gestiona fondurile europene pentru romanii care vor sa-si deschida o mica afacere.

In cadrul liniei de finantare POCU Romania Start-up Plus 347 de proiecte au fost depuse in perioada 15 august – 30 octombrie 2016, de catre organizatii care vor sa devina administratori de grant.

Initial, ministerul a spus ca va face evaluarile pana in aprilie 2017, apoi pana in iulie, pentru ca abia miercuri, 9 august, sa anunte incheierea primei etape de evaluare.

Surse: aippimm.ro

           Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.