Numarul firmelor mici si mijlocii care folosesc serviciile Bancii Transilvania, in crestere cu 18% in semestrul I 2017

Banca-Transilvania_0.jpg

Numarul clientilor activi ai Bancii Transilvania pe segmentul microintreprinderilor si firmelor mici si mijlocii (IMM) a ajuns la aproape 230.000 in prima jumatate a anului 2017, cu 18% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, a raportat, joi, BT, intr-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Primele sase luni ale anului au insemnat, in comparatie cu iunie 2016, +47% mai mult volum privind plasamentele (1,6 miliarde lei, in 2017, respectiv 1,1 miliarde lei, in 2016, rezultat determinat partial de resegmentarea liniilor de business BT).

Tot in acest semestru, Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, companie dedicata finantarii afacerilor mici. in 4 luni de activitate, aceasta a finantat cu 90 milioane de lei aproximativ 2.000 de microintreprinderi. Start-up-ul completeaza rolul BT de sustinere a antreprenorilor din Romania, segmentarea clientilor companii la Banca Transilvania fiind urmatoarea: micro, IMM, clienti corporativi si mari clienti corporativi.

De asemenea, aproape 45% dintre companiile infiintate in acest an in Romania – si anume, aproximativ 34.000 din circa 80.000 – si-au deschis cont la Banca Transilvania, in primele 6 luni ale anului, mai arata sursa citata.

In total, in perioada ianuarie – iunie 2017, la nivel brut si inainte de inregistrarea scoaterilor in afara bilantului, creditele Bancii Transilvania au crescut, ca sold, cu 5%, pe toate liniile de business ale bancii.

In primele 6 luni, BT a acordat 80.000 de credite noi clientilor persoane fizice, IMM si Corporate, ceea ce inseamna peste 700 de credite procesate si aprobate zilnic de BT, reprezentand in total peste 6 miliarde lei, suma cu care banca a contribuit la cresterea economiei romanesti, mai spune grupul financiar romanesc.

Conform rezultatelor pe primul semestru 2017, profitul net al Bancii Transilvania este de 496 milioane lei, iar cel al Grupului Financiar Banca Transilvania, de 513 milioane lei. Grupul BT a incheiat primul semestru din acest an cu active de 53,4 miliarde lei, din care banca detine 53,2 miliarde lei. Creditele nete – inclusiv leasing – reprezinta 54% din activele Grupului Financiar Banca Transilvania.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top