Rovana Plumb a semnat un contract de 14 milioane euro pentru redeschiderea navigatiei pe Canalul Bega

Canalul_Bega_2016.jpg

Doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Consolidarea si reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega”, prin care sunt alocate aproximativ 14 milioane euro fonduri pentru consolidarea si reamenajarea infrastructurii navigabile a Canalului Bega.

Prin acest parteneriat, partile romana si sarba si-au propus sa dezvolte infrastructura transportului de navigatie pe Canalul Bega, care va redeveni astfel navigabil, asa cum era el cunoscut inainte de 1958, cand circulatia pe canal in sectorul romanesc a fost inchisa.

Proiectul este cofinantat din fonduri europene in cadrul Programului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia si va fi derulat, in Romania, de catre Administratia Bazinala de Apa Banat in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis. De rezultatele sale vor beneficia, in anii urmatori, 470.000 de cetateni din zona Canalului Bega, precum si cei 280.000 de turisti care tranziteaza anual zona respectiva.

In proiect sunt incluse, printre altele, reconstructia instalatiilor in complexele hidrotehnice Srpski Itebej si Klek din Vojvodina, amenajarea unor piste de biciclete de-a lungul canalului, pe o lungime de 30 km, construirea unui doc plutitor in orasul Zrenjanin, precum si reabilitarea nodului hidrotehnic de la Sinmihaiu Roman.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.