Tinerii dezavantajati se vor putea angaja, timp de 24 de luni, in institutiile publice locale

tineri_83969600.jpeg

Senatul a adoptat in sedinta plenului de pe 5 martie, in unanimitate (95 de voturi ‘pentru’), proiectul de lege al Guvernului potrivit caruia tinerii dezavantajati se vor putea angaja, timp de 24 de luni, in institutiile publice locale, pentru a dobandi diverse competente.

Potrivit actului normativ, institutiile publice locale vor fi implicate in procesul de integrare pe piata muncii a tinerilor dezavantajati, pentru a-i sprijini sa capete experiente, competente si abilitati care vor putea fi valorificate ulterior in mediul privat. Sunt vizati tinerii cu varsta intre 16 si 26 ani, care nu au o vechime in munca mai mare de 12 luni, care fie se afla in sistemul de protectie a copilului sau provin din acesta, fie au cel putin un copil in intretinere.

“Un procent de 5% din totalul posturilor specifice personalului contractual din institutiile publice va fi atribuit, in mod exclusiv, tinerilor dezavantajati, pentru o perioada de 24 de luni, cu conditia ca acestea sa fie vacante. La finalul celor 24 de luni, contractul individual de munca inceteaza de drept, iar postul va putea fi ocupat de o alta persoana aflata intr-o situatie similara”, precizeaza Guvernul, in expunerea de motive. Actul normativ va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor cu rol decizional in acest caz.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.