S-a lansat concursul “Actionam Responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”

prieteni.jpg

prieteniFederatia Junior Chamber International (JCI) Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Asociatia Institutul pentru Politici Sociale a lansat concursul national “Actionam Responsabil! – competitia initiativelor de responsabilitate sociala”.

Concursul, dedicat initiativelor de responsabilitate socialala, se adreseaza sindicatelor, patronatelor, ONG-urilor, asociatiilor de IMM-uri si camerelor de comert.

Proiectele de responsabilitate sociala pot fi inscrise in competitie in perioada 10 iunie-31 iulie 2013, pe unul din urmatoarele domenii:

  • Respectarea si promovarea drepturilor omului si practici in domeniul relatiilor de munca;
  • Protectia mediului;
  • Practici corecte de operare;
  • Protectia consumatorului;
  • Implicarea si dezvoltarea comunitatii;
  • Promovarea responsabilitatii sociale in companii.

„Dupa aproape 3 ani in care am promovat valorile si principiile responsabilitatii sociale, in care am atras peste 250 de organizatii partenere in retea, am antrenat in workshop-uri si training-uri 500 de persoane, am scris zeci de articole pe diferite domenii, am selectat aproximativ 50 de proiecte ca modele de buna practica la nivel national, a venit momentul sa provocam atat partenerii din retea, cat si alte organizatii care au valori similare, sa gandeasca si sa implementeze proiecte performante de promovare a responsabilitatii sociale. Si suntem mai mult decat bucurosi sa ii premiem pe cei mai buni, asa cum se cuvine, si prin aceasta sa le dam un imbold, dar si un spriin pentru a-si pune ideile in practica”, a declarat Rodica Lupu, senator JCI Romania, manager „Actionam Responsabil! – Reteaua Sociala RSC”.

Vor fi premiate cele mai bune 12 proiecte. Primele sase proiecte vor primi cate 16.000 lei fiecare, iar urmatoarele sase cate 10.000 lei fiecare. Valoare totala a premilor acordate va fi de 156.000 lei.

Evaluarea preliminara a proiectelor inscrise in competitie se va realiza de catre un juriu de specialitate in perioada 1 august-31 august 2013, urmand ca evaluarea finala sa aiba loc intre 1 si 14 septembrie.

Sursa: JCI Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.