S-au lansat primele granturi SEE si norvegiene, finantate prin Fondul Bilateral National

EEA_grants.jpg

EEA_grantsIn urma acordului incheiat la inceputul acestei saptamani, intre Romania si statele donatoare SEE, au fost lansate apelurile de proiecte finantate din Fondul Bilateral National, gestionat de catre Punctul National de Contact din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Fondul bilateral la nivel national este destinat finantarii initiativelor complementare cum ar fi conferinte, seminarii de lucru, vizite de studiu, studii, servicii de consultanta, activitati de informare, precum si activitati pregatitoare in faza de programare, pentru a stabili viitoare cooperari in cadrul programelor si proiectelor.

Astfel, in primul apel au fost alocati 200.000 de euro, dupa cum urmeaza:

  • 70.000 de euro sunt destinati prioritatilor generale/orizontale: activitati care sa consolideze si sa promoveze dezvoltarea democratiei, drepturile omului, buna guvernare si statul de drept;
  • 70.000 de euro pentru prioritatea Justitie si Afaceri Interne, consolidarea capacitatii judiciare si cooperarea Schengen;
  • 60.000 de euro pentru prioritatea Copii si tineri aflati in situatii de risc.

In cel de-al doilea apel, sunt disponibili 50.000 de euro pentru finantarea cheltuielilor de calatorie. Se pot acorda pana la 1.500 de euro/persoana, plus taxa de participare (daca este cazul).

Rata de finantare va fi de 100%.

Termenul pentru depunerea aplicatiilor este 31 martie 2014/pana la epuizarea fondurilor.

Aplicatiile, precum si orice alte solicitari de informatii, pot fi transmise on-line la adresa de mail: [email protected], sau in format fizic (pe hirtie) la adresa: Ministerul Fondurilor Europene, Directia Generala Mecanisme si Instrumente Financiare Nerambursabile, Punctul National de Contact, Bulevardul Mircea Voda nr. 44, Intrarea B, 030664, sector 3, Bucuresti, telefon: 021/302.52.20, fax: 021/326.87.30.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.