S-au lansat programele finantate prin Instrumentul European de Vecinatate (ENI)

euro.jpg

La Bruxelles a avut loc Conferinta de inchidere a programelor finatate de Uniunea Europeana prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si de lansare a noilor Programe finantate prin Instrumentul European de Vecinatate (ENI).

Participantii din statele partenere in programe si de la Comisia Europeana, au subliniat beneficiile pe care cooperarea in acest cadrul le-a produs pentru comunitatile aflate in zonele de frontiera.

Din analizele comparative prezentate de Comisia Europeana a rezultat ca Programul Operational Comun Romania – Ucraina – R. Moldova a suscitat un interes deosebit in randul potentialilor beneficiari de finantare, fiind pe locul al doilea ( din 16 programe), ca numar de aplicatii depuse. De asemenea, un rezultat remarcabil a fost obtinut de program, in ceea ce priveste participarea statelor partenere (non-UE) in proiecte, Programul Operational Comun Romania – Ucraina – R. Moldova fiind cel mai echilibrat din acest punct de vedere.

In ceea ce priveste Programele finantate prin Instrumentul European de Vecinatate (ENI), in acest moment se fac eforturi la nivelul Comisiei Europene si al statelor partenere pentru semnarea Acordurilor Financiare, documente bilaterale intre Comisia Europena si statele partenere (non-UE), care stau la baza implementarii programelor stabilind responsabilitatile autoritatilor din aceste tari.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.