Stagiu in Departamentul Politic al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania

comisia-europeana-romania.jpg

Departamentul Politic al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania anunta deschiderea apelului pentru depunerea de candidaturi, in vederea selectiei de stagiar(i). Stagiul, neremunerat, se va derula pe o perioada de minimum 4 luni si maximum 6 luni, cu un minim de activitate de 4h/zi, in conditii flexibile. Stagiul se va desfasura in cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, cu sediul in Bucuresti, strada Vasile Lascar, nr. 31. Conditiile de desfasurare.

Stagiul poate incepe cel mai devreme in luna februarie 2018 si cel mai tarziu in luna septembrie 2018. Candidaturile pot fi depuse incepand cu luna ianuarie sau cu minimum 30 zile inainte de data dorita de incepere a stagiului. Este posibila selectia mai multor candidati, pentru perioade consecutive. Data limita de depunere a candidaturilor este 30 iulie 2018 (pentru stagiile cu incepere in luna septembrie). In vederea procesului de selectie se organizeaza probe scrise si interviuri.

Candidatul ideal:

  • student/a (ideal an terminal) studii superioare sau proaspat/a
  • absolvent/a superioare sau student(a) inscris intr-un program de masterat,
  • vorbitor/vorbitoare de limba romana si limba engleza, cu competente demonstrabile de analiza si redactare,
  • interesat/a de politicile europene si comunicarea publica.

Departamentul Politic analizeaza evolutiile politice, economice si sociale din Romania, precum si modul in care activitatile Uniunii sunt reflectate in opinia publica romaneasca. Un element important al activitatii departamentului este mentinerea contactelor cu reprezentantii mediului politic si economic romanesc, precum si cu societatea civila.

Stagiarii din cadrul departamentului sustin activitatea echipei monitorizand evolutiile politice la nivel national, redactand documente de analiza si raportare politica, participand la evenimente politice, academice si de networking. Stagiul se va concentra in special pe activitatea de analiza si raportare politica, organizare de evenimente cu continut politic sau de politici publice, axate in special pe Prioritatile Comisiei Europene si subiectele aflate pe ordinea de zi la nivel european si national. CV-urile, insotite de o scrisoare de motivatie, vor fi trimise la adresa: [email protected], in atentia drei Laura Acsah Radu.

Candidatii pre-selectati vor fi invitati sa transmita contributii in scris (in format electronic), in limba EN si RO pe teme de actualitate la nivel national si european. Doar candidatii selectati vor fi invitati la interviu.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.