Se depun cererile: Fonduri nerambursabile de max. 2,5 milioane euro pentru fabricute de bere, lactate, panificatie

documente12.jpg

Societatile cu raspundere limitata (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA) si alte tipuri de firme pot cere de marti, 1 august, fonduri nerambursabile de maximum 2,5 milioane de euro, cu diferite intensitati, pentru mici afaceri in productia de bere artizanala, lactate, inghetata panificatie si altele. Fondurile sunt disponibile in Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), a anuntat Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Vorbim despre submasura 4.2 GBER (General Block Exemption Regulation – Regulamentul General de Exceptare Reg. 651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piata interna in aplicarea articolelor 107 si 108 din tratat).

Aceasta submasura PNDR permite procesarea de produse agricole pentru realizarea de produse non-agricole, asa cum sunt ele mentionate in Anexa 1 a Tratatului de Functionare a Uniunii Europene (TFUE).

Cererile de finantare, proiectele si celelalte documente ale dosarului se depun electronic, pe site-ul afir.info, in perioada 1 august, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 16.00.

Aceasta prima sesiune continua, anuala de depunere a cererilor de finantare pentru Schema de ajutor de stat GBER aferenta submasurii 4.2 din PNDR 2020 are un buget total de 70 de milioane de euro.

Alocarea este impartita astfel: 49 milioane euro pentru dezvoltarea si modernizarea unor capacitati de procesare si comercializare a unor produse agricole si 21 milioane euro pentru crearea de noi unitati de procesare a produselor agricole.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.