Onesti: Proiecte ambitioase

Conducerea administratiei locale din Onesti a anuntat mai multe proiecte, incepand de la reabilitarea de cladiri si poduri pana la cele legate de protectia mediului.

Unul din cele mai importante, dar si costisitoare proiecte, se refera la reparatiile necesare podului de peste raul Trotus. Pilonii de sustinere sunt afectati si necesita reparatii urgente. Numai ca lucrarile ar costa peste 15 milioane de lei, iar singura speranta este obtinerea de fonduri guvernamentale.

Un alt proiect aflat in asteptare se refera la reabilitarea retelelor de apa si canalizare in cartierul Buhoci. Se mai are in vedere reabilitarea unui camin de elevi la Colegiul “Petru Poni”, pentru care ar fi necesari 650.000 lei, lucrare necesara pentru ca foarte multi din elevii de liceu din mediul rural nu au locuri de cazare.

In ceea ce priveste mediul, prioritare pentru administratia locala sunt rampa ecologica si statia de epurare a apelor uzate deversate in raul Trotus. Se are in vedere si achizitionarea de containere speciale pentru colectarea selectiva a deseurilor menajere si a unor sisteme de jocuri pentru copii in sisteme de siguranta, conform normelor europene, ce ar urma sa fie amplasate in Parcul central si la cateva din gradinitele din oras.

Sursa: Evenimentul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.