Sevil Shhaideh: Putem realiza initiative de interes comun in vederea dezvoltarii durabile a Romaniei prin reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana

phpThumb_generated_thumbnailjpg-1.jpg

Doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene, s-a intalnit astazi, 27 aprilie, cu E.S. Urs Herren, ambasadorul Confederatiei Elvetiene in Romania.

Discutiile s-au concentrat pe stadiul cooperarii intre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) si Confederatia Elvetiena in Romania in cadrul unor proiecte finantate prin Programul de Cooperare Elvetiano – Roman.

In acest sens, doamna Shhaideh a apreciat relatiile bune de cooperare intre cele doua tari, suportul financiar elvetian destinat finantarii proiectelor pentru imbunatatirea mediului inconjurator si a propus masuri de accelerare a accesarii sumelor nerambursabile. Discutia a vizat, de asemenea, disponibilitatea de a continua, dupa anul 2019, cooperarea in domeniul fondurilor nerambursabile din contributia elvetiana care vizeaza reducerea disparitatilor economice si sociale din cadrul Uniunii Europene extinse.

„Elvetia este un partener important pentru Romania. Printr-un parteneriat solid, putem realiza initiative de interes comun in vederea dezvoltarii durabile a Romaniei prin reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tarile mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa si prin reducerea decalajelor dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice slab dezvoltate din punct de vedere structural”, a precizat ministrul dezvoltarii.

Programul de Cooperare Elvetiano-Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale din cadrul Uniunii Europene extinse este prevazut de Acordul cadru incheiat intre Guvernul Romaniei si Consiliul Federal Elvetian, semnat la Berna, la 7 septembrie 2010 si aprobat prin H.G. nr. 1065/2010.

Sursa: mdrap.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.