Social Media IS NOT Sales Media

Într-adevăr, social media nu este un canal de vânzari. Iar riscul deteriorării imaginii companiei ce apelează la Facebook, Twitter, Linkedin sau MySpace pentru a-și promova produsul sau serviciul este real, cert și mare.

Neînțeles, social media poate face mai rău firmei decât dacă nu ar fi fost folosit: pentru că de la campanii de PR prin sociale media la SPAM și agasare nu sunt prea mulți pași.

Nu sunt eu un expert în zona SM, dar sunt alții; iar eu îl citesc pe Alex Blogu (e numele lui, predestinat se pare). Pe blogul lui, Alex are o categorie de articole dedicate Social Media, care poate nu ar fi rău să fie citite (articolele). Articole precum Social Media pentru companii, Twitter pentru companii sau What the F**k is Social Media? cred că i-ar ajuta mult pe unii Manageri Social Media. 

Și aș mai adăuga multe critici care pot să se producă într-o campanie de promovare entuziasmantă dar rău gândită: dacă sunt clientul tău și în același timp sunt furnizorul tău și în același timp împart cu tine un grup de Linkedin și ne mai urmărim prin Twitter și suntem prieteni şi pe Facebook şi pe MySpace, poate nu ar fi rău să nu primesc același mesaj de 6 ori, de la 6 persoane, care gestionează independent relația cu fiecare din cele 6 categorii mai sus menționate.

Există sisteme integrate, sisteme de management relaţii cu clienţii/furnizorii, oricum sisteme de mult inventate care te pot scăpa de scăpări.

Hey, dar există Excel-ul (că tot mă luam de studenţii care nu învaţă): un filtu avansat şi 6 tabele generate şi ai convingerea că X-ulescul primeşte un singur mesaj.

Articol gândit după ZDNet.  

Iar ăsta cred că l-am mai văzut …

Valentin Mazareanu

Valentin Mazareanu

Valentin P. Mazăreanu, doctor în economie. Subiecte de interes: managementul riscului, securitatea informaţională, managementul proiectelor. Ocupaţii în prezent: project manager al www.managementul-riscurilor.ro, Co-Regional Director of PRMIA Bucharest Chapter, Director General al Paideia Consulting SRL Iasi, Expert IT în proiecte cu finanţare nerambursabilă. Studii: liceu militar, facultate de drept, master în Sisteme Informaţionale pentru Afaceri, studii doctorale în economie. Dezvoltare profesională: stagiu de cercetare în Franţa, Poitiers (subiect: managementul riscului); şcoală de vară în Finlanda, Jyvaskyla (subiect: managementul riscului, dreptul de proprietate intectuală, knowledge management); training internaţional Slovenia, Ljubljana (subiect: managementul proiectelor internaţionale); training naţional Romania, Iaşi (subiect: antreprenoriat, Analiză Tranzacţională, NLP, Comunicare şi Negociere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top