Sprijinirea investițiilor de înaltă eficiență

fabrica.jpg

Status: Inactiv
Buget: 15.000.000 euro
Termen limită: 31 decembrie 2020

OBIECTIV

Promovarea de acțiuni de reducere a emisiilor de carbon și de creștere a eficienței energetice prin instalarea de noi capacități / modernizarea capacităților de cogenerare de înaltă eficiență.

SOLICITANȚI ELIGIBILI

Societățile comerciale din industrie care înregistrează consumuri energetice de peste 200 tep/an și care pot dovedi un necesar util de energie termică pentru procesele industriale cu o durată de minim 4.000 h/an.
Reprezentantul desemnat al unui parc industrial care înregistrează consumuri energetice de peste 200 tep/an si care poate dovedi un necesar util de energie termică pentru procesele industriale cu o durată de minim 4.000 h/an pentru investițiile privind producția de energie prin cogenerare de înaltă eficiență, si care poate fi:
• administratorul parcului
• distribuitorul de energie al parcului industrial

ACTIVITĂȚI ELIGIBILE

  • Achiziţionarea de instalaţii/echipamente pentru construcția/modernizarea centralelor de cogenerare de înaltă eficiență (maximum 8 MWe) pe gaz natural şi biomasă;
  • Realizarea / modernizarea centralelor electrice de cogenerare de înaltă eficienţă care utilizează gaze reziduale (maximum 8 MWe) provenite din procese industrial;
  • Construcţii care fac obiectul proiectului de producere a energiei prin cogenerare, aferente echipamentelor modernizate.

Alte instalaţii / echipamente decât cele de mai sus pot fi considerate eligibile numai dacă solicitantul dovedeşte faptul că sunt absolut necesare în vederea implementării sistemelor de cogenerare de înaltă eficiență, în conformitate cu OS 6.4. Instalațiile de manevrare și prelucrare a biomasei, precum și producerea biogazului nu sunt eligibile.

BUGET

Maxim 15.000.000 euro, iar intensitatea sprijinului oferit prin intermediul măsurii nu poate depăşi:

  • 80% din costurile eligibile ale proiectului, pentru microîntreprinderi și întreprinderile mici;
  • 70% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mijlocii;
  • 60% din costurile eligibile ale proiectului, pentru întreprinderile mari.

DOCUMENTAȚIE

Website-ul programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.