Start-Up Nation 2017: Fondul de garantare anunta o masura de fluidizare a creditarii in program

Start-up-Nation-Romania-01.png

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) anunta luni o masura de fluidizare a fluxului de garantare pentru proiectele din cadrul Programului Start-Up Nation.

Potrivit unui comunica remis StartupCafe.ro, FNGCIMM a aprobat crearea unui mecanism aplicabil exclusiv garantiilor necontragarantate acordate in cadrul Programului Start-Up Nation, de eliminare a transmiterii Certificatului de Atestare Fiscala.

Fondul sustine ca asa va fi asigurata o si mai mare fluidizare a procesului de avizare a garantiilor pentru acest program.

Asfel, incepand cu data de 28.11.2017, pentru solicitarile de garantii pentru care nu se solicita contragarantarea, Certificatul de Atestare Fiscala va trebui sa fie in termenul de valabilitate la data aprobarii finantarii de catre banca.

In acest fel, expirarea Certificatului de Atestare Fiscala pe parcursul procesului de analiza nu mai constituie un motiv de respingere a dosarelor solicitantilor.

Reamintim ca in cadrul programului Start-up Nation 2017, firmele mici si mijlocii selectate vor putea obtine fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei de la stat. in acest proces, firmele care au optat pentru aceasta varianta, primesc credite bancare cu garantii de stat de maximum 80%, pentru a efectua cheltuielile in program, urmand ca apoi statul sa achite imprumuturile respective.

Sursa: Startupcafe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.