Start-up Nation: Antreprenori care vor fi exclusi de la cei max. 44.000 Euro de la stat. Noi conditii si restrictii. Vezi si grila de punctaj

bani-716x300.jpg

Noi restrictii si conditionari au fost strecurate in Programul Start-up Nation Romania, prin care statul va acorda fonduri nerambursabile de pana la 200.000 de lei (circa 44.000 euro) antreprenorilor cu microintreprinderi si firme mici si mijlocii (IMM) din Romania, pentru investitii. Noile prevederi sunt introduse prin amendamente aprobate de Comisia de industrii a Camerei Deputatilor, la care se adauga si o grila de punctaj pentru afacerile depuse in program.

Comisia de industrii a Camerei Deputatilor a adoptat raportul favorabil pentru proiectul de lege de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului 10/2017, privind instituirea programului Start-up Nation Romania. Raportul cuprinde o serie de amendamente depuse de parlamentari, unele la solicitarea reprezentantilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, prin care se modifica substantial programul de sprijin pentru IMM, asa cum era el prevazut in ordonanta emisa de Guvern in ianuarie 2017.

Pentru a fi batute in cuie, aceste modificari mai au nevoie si de votul final al plenului Camerei Deputatilor, asteptat in perioada imediat urmatoare. Teoretic, plenul va putea sa tranteasca amendamentele admise in comisia de specialitate, insa de regula nu se intampla acest lucru. Reamintim ca Guvernul ar vrea sa dea drumul aplicatiilor on-line in program in a doua jumatate a lunii mai 2017.
Principalele amendamente admise ar urma sa modifice astfel programul Start-up Nation:
In primul rand, ramane pe mai departe ca firmele admise in program sa fie cele care au fost infiinate dupa data de 30 ianuarie 2017, facandu-se acum aceasta precizare exacta a datei. Insa vor fi exclusi de la finanare antreprenorii care, in afara de firma cu care aplica in program, au mai avut sau au fost actionari intr-o firma in acelasi domeniu, in anul precedent sau in anul in care aplica, pana la deschiderea inscrierilor.

“Intreprinderile beneficiare sunt intreprinderile infiintate dupa data prevazuta la alin. (1) de catre persoane fizice care nu au sau nu au avut calitatea de actionar sau asociat intr-o alta intreprindere mica sau mijlocie care desfasoara sau a desfasurat aceeasi activitate autorizata pentru care aplica in cadrul programului in anul anterior inscrierii sau in anul inscrierii pana la deschiderea sesiunii de inscriere” – se arata in amendamentul depus de 7 deputati si senatori de la Uniunea Salvati Romania (USR).

Grila de punctaj

Mai multe detalii: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.