Iasul risca serios sa piarda cele 20 milioane euro pentru autogara moderna

Proiectul autogarii moderne din Tudor Vladimirescu s-a impotmolit. Licitatia de proiectare a fost contestata pe ultima suta de metri. In consecinta, Iasul este la un pas sa piarda finantarea de 20 de milioane de euro, de la Uniunea Europeana. Firma care contesta licitatia organizata de Primarie este exact cea care a realizat studiul de fezabilitate si a ales locatia din Tudor pentru viitoarea autogara a Iasului.

Contestatia a fost depusa exact in ziua in care expira termenul legal de depunere. Semnatari sunt reprezentantii firmei Eden Consulting & Engeneering, cu sediul intr-o comuna din judetul Neamt. Acestia au realizat si studiul pe baza caruia a fost ales amplasamentul din Tudor Vladimirescu.

Cosmin Coman, sef Dierctia de Programe si Servicii pentru Comunitate: “In cursul zilei de ieri am primit contestatia din partea firmei Eden Consulting care a pierdut licitatia pentru realizarea documentatiei pentru autogara, contestatie prin care firma contesta decizia noastra. Prin urmare, ne vom judeca cu ei la Curtea de Apel Bucuresti. Ca si consecinta, proiectul cu realizarea noii autogari va fi, probabil, aminat, pe perioada pe care se va realiza aceasta contestatie”.

Cistigatoarea licitatiei pentru proiectarea autogarii a fost declarata asociatia dintre firmele Relians Corp SRL si Search Corporation SRL.

Cosmin Coman, sef Dierctia de Programe si Servicii pentru Comunitate: “Din punctul nostru de vedere, lucrurile trebuiau sa se termine aici. Aveam pregatit deja contractul pentru a fi semnat de cistigatorul licitatiei, dar se pare ca din cauza procedurilor legislative nu vom putea face acest lucru. Nu stiu daca vom putea sa realizam acest contract in cursul acestui an, in asa fel incit aproape 20 de milioane de euro probabil ca ii vom pierde pentru anul asta. Dar speram ca in cursul anului viitor sa putem rezolva aceasta problema si sa putem realiza, pina la urma, acest proiect”.

Despre firma Eden Consulting & Engineering ati aflat la “Martor Incomod” ca fusese infiintata cu 3 luni inainte ca Primaria Municipiului Iasi sa scoata la licitatie studiul de fezabilitate pentru sediul autogarii. Actionarii sunt Petru Dram, fost director al sucursalei BCR din Targu Neamt in perioada 1991 – 2007 si Eusebiu Catana, un inginer roman, nascut in Husi, cu dubla cetatenie romana si belgiana. Pentru studiul de fezabilitate, Eden a colaborat cu firma lui Catana, EC ITS, cu sediul la periferia orasului Leuven, Belgia. Firma belgiana nu avea site, nici macar o sigla care sa indice ca functioneaza in acea cladire.

Sursa: TELE M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.