7 filme sponsorizate de Uniunea Europeana concureaza la Oscar

media, program, actori, Oscar, filme

Cele sapte filme sunt:
– marele favorit “Slumdog Millionaire” (Marea Britanie, SUA);
– “Der Baader Meinhhof Komplex” (productie Germania);
– “Entre les murs” (Franta);
– “Waltz with Bashir” (Israel, Franta, Germania);
– “Happy Go Lucky” (Marea Britanie);
– “The Dutchess” (Marea Britanie, Franta, Italia);
– documentarul “Man on Wire” (Marea Britanie, SUA).

Programul de finantare MEDIA ofera finantari substantiale, contributia totala la filmele nominalizate anul acesta la Oscar fiind de aproximativ trei milioande euro.

Noua filme din zece produse in Europa, care ajung sa fie distribuite in afara tarii unde sunt produse, primesc sprijin din partea MEDIA, potrivit datelor Comisiei Europene.

In ultimii trei ani, MEDIA a sprijinit financiar filme care au castigat opt Oscaruri. Printre aceste pelicule se numara “La Vie en Rose”, “Pan’s Labyrinth” si “The Counterfeiters”, castigatorul Oscarului pentru cel mai bun film strain din 2008.
Alte pelicule din aceeasi categorie sunt “The Lives of Others”, care a castigat Oscarul pentru cel mai bun film strain, iar in 2006 “The March of Penguins” a primit statueta Academiei Americane de Film pentru Cel mai bun documentar.

Gala de decernare a premiilor Oscar, ajunsa anul acesta la cea de-a 81-a editie, va avea loc la Teatrul Kodak din Los Angeles. Festivitatea va fi transmisa in direct, in versiune originala nedublata, de HBO Romania, pe 23 februarie, la ora 3.00.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.