Proiectul “Hai acasa” are priza la tinerii din judetul Covasna

tineri, case, Sfantu Gheorghe, primarie, proiect

Primarul Antal Arpad a declarat ca de la lansarea proiectului, in urma cu aproape o jumatate de an, si pana in prezent a primit peste o suta de cereri din partea unor tineri sub 35 de ani care, la indemnul sau, vor sa se intoarca acasa din strainatate sau din orasele in care s-au stabilit dupa terminarea facultatii.

Antal Arpad a declarat ca orasul are nevoie de tineri si de oameni bine pregatiti din punct de vedere profesional, iar autoritatile locale sunt dispuse sa le puna gratuit la dispozitie terenuri, pentru a-si construi locuinte si a se stabili definitiv acasa.

Practic, Primaria va oferi anual tinerilor casatoriti cate 50 de parcele de teren cu o suprafata cuprinsa intre 300 si 500 de metri patrati, cu toata infrastructura necesara, respectiv apa, canalizare, gaz si curent electric.

Primarul a estimat ca doar aproximativ 43% din tinerii originari din Sfantu Gheorghe se intorc acasa dupa terminarea studiilor. Pentru a-i stimula, acesta are de gand, totodata, sa prezinte povestile de succes ale unor persoane ori familii care au revenit in locurile de bastina, in speranta ca astfel ii va incuraja si pe altii sa le urmeze exemplul.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.