S-a lansat cea de-a doua etapa de preselectie a proiectelor in cadrul Axei 3 a POS Mediu

Ministerul Mediului, finantare, municipii, termoficare

AM POS Mediu a lansat, in cadrul proiectului de Asistenta Tehnica PHARE CES 2006/018-147.04.03/08.03, cea de-a doua etapa de preselectie a proiectelor finantate prin POS Mediu, Axa Prioritara 3, “Reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare”.

Alocarea financiara prevazuta pentu aceasta axa este de aproximativ 460 milioane Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul de Coeziune – FC), cat si co-finantarea nationala.

Prin POS Mediu se estimeaza finantarea a 8 proiecte privind reabilitarea sistemelor centralizate de termoficare. Astfel, intr-o prima etapa, prin proiectul “PHARE CES 2005/017- 553.04.03/08.01” au fost selectati primii 3 beneficiari in domeniul reabilitarii sistemelor centralizate de termoficare, respectiv municipiile Iasi, Bacau si Timisoara.

In continuarea acestui proiect, Ministerul Mediului a lansat cea de-a doua asistenta tehnica PHARE CES 2006/018-147.04.03/08.03, in vederea selectarii si pregatirii a inca 5 proiecte pentru finantare din POS Mediu.

Aceasta etapa de pre-selectie se adreseaza autoritatilor locale din 22 de municipii/orase care coordoneaza activitatea operatorului de termoficare in municipalitatile respective, eligibile conform POS Mediu.

Rezultatul preselectiei va fi comunicat in scris tuturor potentialilor beneficiari si anuntat in mass-media in cursul lunii martie 2009.

Persoana de contact: Raluca FRATILA, Consilier pentru Afaceri Europene, e-mail: [email protected], tel: 021 316 67 00.

Sursa: Ministerul Mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.