Andreas Treichl: Erste nu cere sprijin sau finantare Romaniei si va capitaliza BCR daca va fi nevoie

banci, credite, BCR, Treichl

Pentru a elimina toate “neintelegerile, ingrijorarile si puzzle-uri”, directorul general al Erste Group a subliniat ca obligatia grupului fata de piata din Europa Centrala si de Est si din Romania este un proiect pe termen lung si ca banca se bucura de o baza solida, care ii permite sa-si sprijine angajamentul fata de regiune.

“Atat Erste Group, cat si BCR se vor ridica la nivelul angajamentelor si responsabilitatii de finantare a economiei romanesti. Nu avem nevoie si nu cautam sprijin sau finantare de la statul roman. BCR este foarte solida si bine capitalizata, iar Erste Group va continua sa furnizeze bancii capital si fonduri, daca acest lucru va fi necesar”, a spus seful grupului austriac.

El a afirmat ca grupul s-a pregatit pentru perioada dificila care va urma.

“De asemenea, suntem constienti de responsabilitatea noastra de a oferi asistenta clientilor care a putea avea nevoie de sprijin pentru a depasi aceasta perioada. Mai presus de orice, suntem si vom ramane o banca profitabila si solida din Europa Centrala si de Est si in Romania”, a incheiat Treichl.

Mai multe detalii: www.financiarul.com

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.