Cum iti poti face propriul proiect pentru finantare?

Realizarea unui proiect de finantare corect este de cele mai multe ori dificila, ceea ce face ca accesarea fondurilor europene sa impuna, in majoritatea cazurilor, apelarea la consultanta specializata in managementul proiectelor pentru finantare.

Chiar si asa, se intampla ca proiectul sa nu fie elaborat asa cum il gandeai initial, sa depaseasca termenul de finalizare sau costurile alocate. Consultantii cu experienta in managementul de proiect considera ca temelia unui proiect de succes este sustinuta de ideea clara pe care fiecare aplicant o are atunci cand se gandeste sa acceseze fondurile europene. Asadar, aplicantul va reusi sa contureze ideea lui de proiect mai bine decat ar putea sa o defineasca un alt manager.

Conditia asistentei specializate din partea unui manager de proiect nu mai este insa o problema, deoarece aplicantii pot lua locul unui manager autorizat in doar 6 zile, prin cursurile de formare certificate.

“O persoana care a parcurs acest tip de curs poate sa incadreze ideea de proiect intr-o axa de finantare potrivita, poate sa inteleaga si sa parcurga de la un capat la altul un ghid al solicitantului si sa fie familiarizat cu terminologia specifica pe care, de altfel, un om care nu a fost la curs o percepe foarte greu”, spune Irina Stoian, formator manager de proiect in cadrul Ira Test Consult.

Cursurile de formare in domeniul managementului de proiect sunt acreditate de Consiliul National de Formare si Perfectionare a Adultilor (CNFPA), iar diploma este recunoscuta de Ministerul Muncii si cel al Educatiei, si permite absolventului sa se poata angaja pe un post de manager de proiect autorizat.

Manager de proiect ar putea sa devina orice persoana care urmeaza cursurile de specializare sau de perfectionare in managementul proiectelor, astfel ca nu conteaza din ce fel de pregatire profesionala detine.

Mai multe detalii: www.newschannel.ro

Sursa: NewsChannel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.