CJ Botosani solicita finantare pentru vama Radauti Prut

El a declarat, in urma unei intalniri cu autoritatile din raionul Glodeni din Republica Moldova, ca deschiderea punctului de trecere a frontierei de la Radauti Prut- Lipcani trebuie sa constituie o prioritate si pentru guvern, in conditiile in care Uniunea Europeana a investit cateva milioane de euro in constructia podului de peste Prut, dar si a vamii de la Lipcani.

“Inteleg ca moldovenii sunt foarte interesati de acest obiectiv. Noi suntem, practic, ultima veriga in ceea ce priveste aducerea in stadiul de functionare a punctului de trecere Radauti Prut- Lipcani. Fondurile nu se regasesc si nu puteau sa se regaseasca in bugetul propriu al Consiliului Judetean. Consiliile judetene nu s-au ocupat, pana acum, de gestionarea activitatilor vamale, de aceea am cerut bani de la Guvern”, a afirmat Tabuleac, care spera ca executivul sa aloce bani din fondul de rezerva.

Constructia vamii de la Radauti Prut este estimata la circa zece milioane de euro. Legatura intre Radauti Prut si Lipcani ar urma sa se faca pe un pod care a fost construit printr-un program finantat de Uniunea Europeana. Lucrarea a fost finalizata in 2005 si a costat peste trei milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.