Bilantul primei sesiuni de depunere a proiectelor pentru fonduri FEADR in Cluj

ferme, PNDR, tineri, agricultura

In ceea ce priveste implicarea OJCA Cluj pentru atragerea a cat mai multor fonduri din acest program, pentru masura 141 – “Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta” – au fost intocmite si depuse la DADR Cluj 60 de proiecte conforme, din totalul de 123 depuse in judet (aproape 50%).

Mentionam ca, in cadrul acestei masuri, proiectele sunt finantate cu cate 1.500 Euro/ferma/an, pentru o perioada maxima de cinci ani.

Dupa trei ani de la semnarea contractului de finantare se va face insa o evaluare a gradului de realizare a indicatorilor propusi in cadrul planului de afaceri privind dezvoltarea fermei de semisubzistenta.

Daca acesti indicatori nu se vor atinge, finantarea aferenta anilor 4 si 5 nu se va mai acoda, insa sumele primite pana in acel moment nu trebuie restituite.

Pentru Masura 112 – “Instalarea tinerilor fermieri” -, care este in continuare activa, termenul de depunere a proiectelor pentru aceasta masura fiind prelungit pana pe data de 27 martie 2009, OJCA Cluj are in pregatire 2 proiecte.

Pentru Masura 142 – “Infiintarea grupurilor de producatori” – nu a existat nicio solicitare.

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.