Ultimele clarificari pentru Axa 1 c din cadru POR

POR, clarificari

Proiectele individuale – cat mai individuale

Este imposibila combinarea in cadrul unui singur proiect individual a mai multor operatiuni care se evalueaza pe grile de evaluare diferite. A se vedea grilele de evaluare.

Crearea servicii sociale versus dezvoltarea unor servicii sociale existente deja

O clarificare primita de la AM POR pe care o consideram foarte interesanta cu privire la operatiunile a) si c) din cadrul subdomeniului Centre Urbane, Axa 1.

“Activitatile eligibile in cadrul categoriei c) de operatiuni, respective “Reabilitarea infrastructurii sociale”, vizeaza “reabilitarea/modernizarea cladirilor destinate serviciilor sociale”, deci a acelor cladiri in care déja se furnizeaza un serviciu social si pentru care exista acreditare, in timp ce in cazul activitatilor care prevad “finalizarea si/sau renovarea cladirilor degradate si/sau neutilizate si pregatirea pentru noi tipuri de activitati economice si sociale”, destinatia ulterioara a cladirii este decisa de catre solicitantul finantarii.

In conditiile in care destinatia avuta in vedere de solicitant se incadreaza in categoria activitatilor sociale, atunci aceasta este acceptabila. Indeplinirea celor prevazute in planul dereutilizare ( si care cad exclusive in sarcina beneficiarului) va fi monitorizata ca parte a procesului de monitorizare a derularii proiectului, Planul de reutilizare reprezentand de fapt obiectivul general al proiectului.”

Operatiunile de tip C) Infrastructura sociala

Pentru operatiunea Reabilitarea/modernizarea cladirilor destinate serviciilor sociale (centre de ingrijire a copiilor, centre pentru persoane varstnice, centre de asistenta pentru persoanele cu deficiente, centre pentru tineret, persoane aflate in dificultate) si dotarea acestora cu echipamente specifice, inclusiv echipamente de informare si comunicare, nu se accepta extinderea centrelor sociale.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.