Banii UE salveaza firmele in criza

consultanta, fonduri europene, IMM

Intreprinzatorii din Banat isi pot continua proiectele, chiar si in lipsa lichiditatilor, daca fac apel la fondurile europene. Potrivit specialistilor, acestea nu sunt usor de accesat, dar cu ajutorul consultantilor pot constitui solutii prin care criza financiara poate fi depasita. Riscurile pe care le implica proiectele depuse pentru fonduri structurale, dar si pasii necesari unui proiect de succes au fost prezentate, ieri, in conferinta “Fondurile europene – o oportunitate”, organizata de Asociatia Consultantilor in Management din Romania (AMCOR).

Peste 80 de companii din Vest au aflat astfel ca un proiect de succes are nevoie un consultant si o banca de incredere. Desi bancile sunt tot mai atente la acordarea creditelor, iar domeniile afectate de criza primesc tot mai putini bani, expertii bancari asigura companiile ca proiectele bine elaborate pot primi bani in continuare.

Fonduri cu risc

Reprezentantii IMM-urilor care au venit la conferinta organizata de AMCOR la Timisoara au aflat, ieri, ca se pot informa si pot sa-si gaseasca simplu si ieftin parteneri de afaceri daca acceseaza gratuit portalul “esimplu.ro”. Consultantii prezenti la eveniment au subliniat si riscurile la care se expune orice intreprinzator care doreste sa se lanseze in afaceri prin intermediul fondurilor UE.

“Nu trebuie uitat de cofinantare si ca este imposibil sa nu risti”, a spus consultantul Pavel Marculet. Un alt aspect evidentiat de specialisti a fost ca utilajele moderne care sa reduca din personal nu sunt apreciate, intrucat numarul angajatilor trebuie mentinut si in urma finantarilor. Schimbarea echipelor de proiect si depasirea termenelor limita sunt alte riscuri care apar des in cazul companiilor care cer fonduri structurale.

Intreprinzatorii s-au plans de problemele pe care le intampina afacerile aflate la inceput, care nu au experienta ceruta de banci la acordarea creditelor. Pana acum, bancile nu au intalnit cazuri in care firmele nu si-au putut achita creditele luate pentru proiecte europene, intrucat se cauta solutii, astfel ca si banca, si firma sa-si poata continua activitatile.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.