Primaria Oradea incepe reabilitarea termica a blocurilor

Oradea, blocuri, reabilitare, subventii, documentatie

Potrivit unui comunicat transmis presei, primaria a inceput procedura de intocmire a documentatiei privind reabilitarea termica a blocurilor din cadrul programului pentru cresterea performantei energetice, ca urmare a publicarii in Monitorul Oficial a normelor de aplicare a OUG 18/2009.

In Oradea, 38 de blocuri au primit aprobare pentru a fi reabilitate in cursul acestui an. Asociatiile de proprietari vor trebui sa depuna, in doua saptamani de la primirea informarii, la primarie urmatoarele documente: instiintare, contractul de mandat, hotararea adunarii generale, solicitarea de inscriere a asociatiei in program si lista proprietarilor din blocul respectiv. Primaria Oradea a transmis celor 12 asociatii toate modelele de documente care trebuie depuse.

Dupa primirea documentatiei de la asociatiile de proprietari si pentru finalizarea procedurii de reabilitare, municipalitatea va intocmi, in prima etapa, documentatia de reabilitare care consta in realizarea expertizei tehnice a blocurilor, a auditului energetic al blocurilor, documentatia de avizare (proprietarii vor primi notificari insotite de actul aditional al contractului de mandat pe care trebuie sa-l semneze), proiectul tehnic si caietul de sarcini pentru executarea lucrarilor.

Etapa a doua va insemna realizarea lucrarilor de reabilitare termica.

Pentru a veni in intampinarea oradenilor care doresc sa isi reabiliteze imobilele, municipalitatea va suporta din fonduri proprii toate cheltuielile legate de elaborarea documentatiei de reabilitare, iar partea de executie lucrari este suportata 50% de catre Guvern, 30% de catre Primarie, iar 20% de catre asociatiile de proprietari. Pana in prezent, la Oradea au fost reabilitate termic doar doua blocuri, toamna trecuta.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.