Banca Mondiala taie fondurile pentru Popoviciu

Banca Mondiala, fonduri, zona defavorizata, Bucuresti

La cererea Bancii Mondiale primaria Capitalei a sistat lucrarile la reteaua de apa si canalizare care deserveste cartierul construit de Puiu Popoviciu. Conform declaratiilor facute de primarul Sorin Oprescu, organismul financiar a trimis o scrisoare primariei: “prin care ni se solicita sa oprim lucrarile de infrastructura si realizarea sistemului rutier din apropierea Parcului rezidential Baneasa din cauza scandalului izbucnit legat de modul de dobandire a terenului”.

Reprezentantii Bancii Mondiale s-au autosesizat dupa ce presa a scris ca banii pe care Razvan Murgeanu i-a directionat catre cartierul lui Puiu Popoviciu erau de fapt destinati racordarii la apa si canal a zonelor defavorizate din Bucuresti.

Pentru a putea directiona fondurile catre cartierul lui Puiu Popoviciu, Primaria Capitalei a inclus respectiva zona in categoria celor defavorizate. In strategia de dezvoltare a municipiului Bucuresti pentru perioada 2004-2008, municipalitatea avea in derulare, printre alte proiecte, si proiectul numit “Ameliorarea zonei de nord a Bucurestiului – retea de apa si canalizare”. Unul dintre acestea se referea la zona Baneasa, denumita generic “de nord”, zona care la acea vreme a fost considerata de catre municipalitate ca defavorizata, puternic afectata de “procesul de dezindustrializare”. Cand a aprobat redirectionarea acestor bani, Murgeanu lucra ca expert pentru firma Comaliment, controlata de Popoviciu.

Lucrarea care va deservi cartierul construit de Popoviciu costa 88 de milioane de RON, si in acest moment e executata 80%. De acesti bani primaria a construit sistemul de canalizare, alimentare cu apa si drumurile de acces spre cartier. Scandalul vizeaza modul in care Puiu Popoviciu a construit Baneasa Rezidential si Baneasa Shopping City pe terenul care a apartinut Universitatii de stiinte Agronomice.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.