Fa-ti ferma de vaci pe bani europeni!

fonduri europene, agricultura, ferma, investitii, pregatire

Infiintarea unei ferme de bovine poate fi finantata prin Masura 121, de incurajare a modernizarii exploatatiilor agricole.

Pentru a incepe o astfel de investitie, a carei valoare medie este de 100.000 de euro, solicitantul trebuie sa fie inregistrat ca persoana fizica autorizata, asociatie familiala sau societate comerciala cu capital 100% privat.

Sunt acceptate si persoane fizice neautorizate, cu singura conditie de a se autoriza in termen de 30 de zile de la data primirii notificarii privind selectarea cererii de finantare. Asociatiile in domeniu cu statut juridic, grupurile de producatori sau cooperativele sunt cele mai recomandate forme juridice pentru a demara astfel de investitii.

“Este forma cea mai agreata de mecanismele comunitare, deoarece sprijinul nerambursabil se adreseaza direct mai multor persoane, iar investitia va avea un impact mult mai mare”, spune Calin Zanc, consultant in cadrul Global Distribution Group.

Pregatirea in domeniu, obligatorie

O alta conditie care i se pune solicitantului este aceea de a avea pregatire profesionala in domeniu sau de a se obliga sa urmeze un curs de pregatire pana la finalizarea investitiei. Daca firma nu este un start-up, adica nu e nou – infiintata, ea trebuie sa fi terminat pe profit in anul precedent, iar la momentul depunerii proiectului nu trebuie sa se afle in dificultate.

“Beneficiarul nu are voie sa modifice proiectul pe o perioada de cinci ani de la ultima plata efectuata de Agentie”, atrage atentia Zanc. In ceea ce priveste ferma, aceasta trebuie sa fie obligatoriu amplasata in mediu rural, iar terenul trebuie sa fie in proprietatea solicitantului sau sa existe un contract de comodat intre acesta si proprietar.

Constructia unei ferme de bovine la standarde europene cu o capacitate de 32 de capete costa aproximativ 100.000 de euro, potrivit unor calcule ale firmei de consultanta Global Distribution Group. Constructia, care include si sistemul de colectare a dejectiilor trebuie dotata cu sala de muls, tanc de racire a laptelui, adaptori si hidrofor.

Cheltuieli neeligibile in postaderare

Foarte important este de stiut faptul ca achizitia animalelor, fie vaci de lapte sau juninci gestante, nu mai constituie cheltuiala eligibila si, prin urmare, nu va fi acoperita din fonduri europene. Practic, se acorda bani pentru realizarea constructiei si achizitia de echipamente.

Tot in categoria cheltuielilor neeligibile intra si taxa pe valoare adaugata (TVA), comisioanele bancare si costurile operationale. Acestea vor fi suportate de beneficiar din surse proprii sau imprumuturi bancare. Valoarea eligibila a proiectului, estimata in acest caz la aproximativ 70.000 de euro, va fi acoperita in proportie de 50% prin fonduri europene.

Ce profit poti sa obtii

Investitia va putea fi recuperata in aproximativ cinci ani. Cheltuielile anuale din activitatea de exploatare se vor ridica la 50.000 de lei (aproximativ 12.000 de euro).

Veniturile vor varia in primii cinci ani de activitate intre 120.000 si 150.000 de lei (28.500 si 36.000 de euro). Astfel, profitul din exploatare urca de la aproximativ 15.000 de euro in primul an la 25.000 de euro in al cincilea an de functionare a fermei.

Acte la dosar:

– Memorial justificativ;
– Bilantul pe 2008;
– Acte de proprietate asupra terenului;
– Document APIA de inscriere in registrul fermelor;
– Nota de constatare privind echipamentele;
– Datele de contact ale bancii;
– Declaratie privind angajamentul de cofinantare;
– Cazier fiscal, certificate fiscale;
– Adeverinta DSVSA, notificare de la Directia de Sanatate Publica;
– Certificat constatator ORC cu mentiunile capital privat 100%;
– Copii dupa actele de identitate ale reprezentantilor legali, certificate de inmatriculare.

La ce usi batem:

1. Firma de consultanta;
2. Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP);
3. Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP);
4. Banca.

Pasi de urmat:

1. Alegerea firmei de consultanta si a proiectantului;
2. Intocmirea dosarului de finantare;
3. Depunerea dosarului la oficiul APDRP;
4. Evaluarea si punctarea dosarului;
5. Incheierea contractului de finantare;
6. Implementarea proiectului – realizarea efectiva a investitiei.

Sursa: Adevarul

56 thoughts on “Fa-ti ferma de vaci pe bani europeni!”

 1. Cristina stoian spune:

  Am 3 vaci as vrea sa fac o ferma mai mare la ce fonduri mași încadra . Am vârstă de 34

 2. MARE ION RĂZVAN spune:

  Mă numesc MARE ION RĂZVAN am 31 ani în momentul de fața trăiesc in com.Amărăşti de sus şi asi vra să -mi fac o micro fermă de creşterea vacilor avînd teren in incinta casei mele cu ajutorul fondurilor europene ne rambursabile ce trebue să fac si cui să mă adresez .

 3. Viorel spune:

  Am 18 ani Asi dori sa infiintez o ferma de vaci in Moldova M-ar interesa ce fonduri europene asi putea accesa pentru infiintarea unei ferme de vaci?
  Va multumesc!

 4. tiglea viorlel spune:

  Buna ziua vreau sa dati niste bani sa fac o ferma

 5. Varadi Alexandra spune:

  Buna seara,am 26 de anii si vreau sa ne cumparam un teren langa ,oras pentru a ne deschide o ferma,cam de cati metri patratii am avea nevoe?si care sunt primi pasi de facut??nu am specializare dar as vrea sa fac niste cursurii ,
  .cam ce suma am primi din fondurile UE nerambursabile??Multumesc

 6. Lihaciu Răzvan- Marian spune:

  Bună ziua.Mă numesc Răzvan ți sunt din comuna Poiana Mărului Brașov. Am 17 ani și 8 luni și 9 luni și aș vrea să fiu un mic antreprenor după terminarea liceului. Ce facultate ar trebui să urmez legată de acest domeniu al afacerilor. Sunt sigur că mă voi descurca doar că am nevoie de un drum de pornire și de niște sfaturi Vă mulțumesc și aștept să îmi răspundeți.

 7. Mitroi Cristian spune:

  Sunt din jud olt am un teren cu o cladire de circa 1000m patrati care vreau sa o cumpar pentru cresterea bovinelor de carne rasa Charolais dar bani pecare ai am nus de ajuns ami trebuirsc circa 80 de mi de euro cum FAC sa-i optin prin project si dava se poste . va multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va recomand sa intrati in legatura cu un consultant specializat care va poate ajuta cu scrierea dosarului de finantare: http://cerere.finantare.ro/cerere-finantare.html

   Mult succes!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 8. Susanu marian spune:

  Sunt în italia de 7 ani am adunat un capital , vreau sa ma întorc în România și să-mi fac o ferma de bovine.cred ca doar asa pot oferi un viitort copiilor mei.cu stima și respect Susanu Marian.

  1. Tiutiuc madalin spune:

   Bună ziua am 25 de ani și a-și vrea sa obțin fonduri europene pentru a anfinta o ferma de vaci an județul mehedinti

 9. And spune:

  Buna seara…. as fi interesat de ce anume as avea nevoie pentru a obtine fondurile europene pentru o ferma de bovine de lapte si ce specializare ar trebui sa am? tehnician veterinar sau medic veterinar? ce teren mi-ar trebui ca sa pot lua sigur aceste fonduri. Multumesc anticipat

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Da, puteti lua fonduri europene prin noul PNDR: https://www.finantare.ro/fonduri-structurale/pndr-2014-2020

   In acest sens, va recomand sa vorbiti cu un consultant care va va oferi asistenta in dezvoltarea afacerii dumneavoastra: http://cerere.finantare.ro/.

   Mult succes!

   Echipa Finantare.ro

 10. jozef spune:

  Buna am 20 de ani as vrea sami deschid afacere cu mcdonald’s si o sala cu jocur de noroc si nu am bani ce sanse am sa primesc bani din fonduri din euniunea europeana si care sunt pasi pentru a depune cererea
  Multumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Nu se acorda fonduri nerambursabile pentru activitatile ce presupun in vreun fel jocurile de noroc.

   In schimb, pentru alte tipuri de activitati se acorda finantare, cererea o gasiti aici: http://cerere.finantare.ro/

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 11. VIcToR spune:

  Finansati si In Republica Moldova?????

 12. ilie pop spune:

  Si as vrea sa imi deschis o mini ferma de vaci am 5 capete si as vrea sa am vreo 30cum as putea sa obtin un credit

 13. svs spune:

  Ma baietii nu va mai strufocati degeaba pentru ca orcum este ff greu sa primesti o informatie pe internet fara sa platesti,cand te duci la sediu lor toti consultanti incearca sa te arda sa te mulga de banii parerea mea rabdati si munciti sa va face-ti ceva pe barba voastra ca fondurile sunt doar cu vorba NIMENII NU A FACUT PURICII CARE AU ACCESAT FONDURII

  1. Popescu claudiu spune:

   Foarte corect

 14. silviu spune:

  buna….am 20 de ani vreau sa deschid o microferma de 20 de vaci de lapte am 3 ha de pamint …as vrea sa stiu ce sanse am sa accesez fonduri europene nerambursabile…Multumesc

 15. silviu spune:

  buna….am 20 de ani vreu sa deschid o microferma de 20 de vaci de lapte…as vrea sa stiu ce sanse am sa accesez fonduri europene nerambursabile…Multumesc

 16. mitu paul spune:

  buna ziua am 27 de ani si doresc sa infiintez o mini ferma de vaci am un teren de 30 ari langa sat pe care vreau sa fac grajdurile si 3 hectare arabil. ce anume trebuie sa mai indeplinesc pentru a putea obtine fonduri europene? Va Multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua si la multi ani!

   Va rugam sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/, pentru a putea intra in legatura cu un consultant specializat care va va oferi asistenta in dezvoltarea afacerii dumneavoastra.

   Cu stima,
   Echipa Finantare.ro

 17. mitu paul spune:

  buna ziua am 27 de ani si doresc sa infiintez o mini ferma de vaci am un teren de 30 ari langa sat pe care vreau sa fac grajdurile si 3 hectare arabil. ce anume trebuie sa mai indeplinesc pentru a putea obtine fonduri europene. Va Multumesc.

  1. Vasilii spune:

   Raionul briceni satul beleavinti vreu un mic ajutor pentru un sarai pentu vacii

   1. Vasilii spune:

    Eu vasilii am deja 15 vacii si as mai vrea un sarai bun daca ma puteti ajuta cu niste banii

 18. Gheorghe spune:

  vreau sa cumpar 20 de vaci din fonduri europene pentru deschiderea unei microferme. pot sa obtin suma pentru a cumpara cele 20 de vaci? mentionez ca am un cont bancar care ar putea acoperi 50% din pretul vacilor.

 19. andrei spune:

  salutare Daca esti un tanar esit nu de mult de pe bancile liceului si ai dori sa sa deschizi o afacere cu vacute ai doar 1hectar de pamant momentan. poti sa beneficezi de bani europeni pentru ati incepe o afacere?

 20. Groza adrian spune:

  buna .eu am 24 de ani si împreuna cu familia am început sa punem pe picioare o mica ferma cu bani din banca. In prezent avem 10 capete si mi-aș dori sa pot sa fac un proect standard sa putem lucra mecanizat. As vrea sa fac un proect de 100 de vaci cu lapte. Va rog dak poate cineva sa ma îndrume cum as pune in aplicare acest proect daca nu ai bani disponibili pentru asa ceva

 21. ciprian spune:

  Buna ziua am o casa la tara cu aproxsimativ 5000 de metri patrati de pamant si 3 capete de bovine as putea infinta acolo o microferma de bovine de lapte prin proiectu 112 va multumesc

 22. puica valentin spune:

  buna ziua sint un baiat care imi plac foarte mult animalele si as vrea o imformatie sau daca cine ma poate ajuta si cum pentru a face o mica ferma de animale pentru ca nu lucrez dar am locuinta si un venit lunar de 500 lei .va multumesc VALENTIN nr.tel.0766 013 856

 23. ionut spune:

  Buna seara! Am 21 de ani si vreau sa imi fac o ferma de vaci de lapte. Am numai pamantul 5 ha. Este aproape de sat. Intrebarea mea este daca pot sa fac proiectul inainte de a cumpara vacile?? Cand o sa mi se aprobe o sa le si cumpar. Multumesc!

 24. adriana spune:

  buna.am o intrebare catre fermierii incepatori..pot sami construesc o mini ferma de vitei pe pamint arabil.am un hectar de pamint de parte de sat..sunt din rep..Moldova.,

 25. arcadie spune:

  buna ziua ma numesc arcadi doresc sa fac o ferma de bovine puteti sa ma ajutati ce acte imi trebue pentru asta

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va rugam sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/. In functie de informatiile trimise, veti putea intra in legatura cu un consultant specializat care va va oferi asistenta in dezvoltarea ideii dumneavoastra de proiect.

   Mult succes!
   Echipa Finantare.ro

 26. gelu spune:

  buna ziua .cand incepe perioada depunerii actelor pentru masura112.eu urmaresc site-ul dumneavoastra zilnic ,pot gasi pèe site?va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Momentan nu se depun proiecte in cadrul Masurii 112, ultima runda de depuneri s-a finalizat in iulie 2012.

   Cand se va relansa aceasta masura si vom avea informatii in acest sens, vom afisa pe site si va vom anunta.

   O zi frumoasa!

   Cu stima,
   Echipa Finantare.ro

 27. arcadi spune:

  doresc sami fac o afacere de bovine in moldova ce acte imi trebue

  1. arcadie spune:

   si vrau sa le aduc din rominiia

 28. Robert spune:

  buna ziua!
  am 21 de ani, Dispun de 10 ha pamant in zona rurala
  2 tractoare cu utilaje agricole,
  As putea obtine fonduri pentru realizarea unei ferme de vaci de carne?
  Se i au in considerare si utilajele agricoole care le am deja ?
  Trebuie sa am eu o suma anume sau ceva de genul?
  Multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, e posibil. Va rugam sa parcurgeti pasii descrisi la adresa http://cerere.finantare.ro/. In functie de informatiile trimise, veti putea intra in legatura cu un consultant specializat care va va oferi asistenta in dezvoltarea ideii dumneavoastra de proiect.

   Mult succes!
   Echipa Finantare.ro

 29. nelu spune:

  am 30 de ani si vreau si eu un proect de la ue am 3 vaci si toate conditiile necesare pentru ele grajduri fanare fan paman etc

 30. Tanasoiu spune:

  buna ziua,
  Am 24 de ani si detin pentru inceput 6 capete de bovine, 2 ha pamant in zona rurala, as dori sa stiu ce tip de proiect pot sa accesez, unde pot gasi toate informatiile necesare conditii,termene, practic tot ce este nevoie pentru a derula si a obtine un proiect sprijinit de fondurile oferite de UE. Va multumesc!

 31. viorel spune:

  Am 20 de ani,as dori sa infiintez o ferma de vaci de lapte dar nu detin pamint. ce pasi trebuie sa urmez?

  Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!

   Uniunea Europeana nu finanteaza achizitia de terenuri.

   Daca aveti macar un grajd unde sa tineti vitele, UE va poate sprijini, prin PNDR, sa achizitionati echipamente si alte cele necesare pentru utilarea unei microferme.

   Va recomandam sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactata in cel mai scurt timp de un consultant specializat in redactarea de proiecte cu finantare europeana, pentru mediul rural.

   Mult succes!

 32. john spune:

  Salutare
  Am 27 ani , am 4 ha pamint , doresk sa infiintez o ferma vaci de lapte ,ce pasi treb sa urmez si daca pot accesa fonduri europene nerambursabile.
  sunt din R.Moldova
  Multumesk

 33. Vasi spune:

  Buna ziua,as dori sa stiu ce sanse reale am de ami deschide o ferma de vaci cu ajutorul fondurilor ue
  detin 10 hectare de pamant,24 de ani
  Va multumesc.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   DA, puteti lua bani europeni prin PNDR: https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr.

   Va recomand sa depuneti o cerere de finantare aici: http://cerere.finantare.ro/ si veti fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant specializat in scrierea proiectelor cu finantare pe mediul rural.

   Mult succes!

 34. Batariuc Constantin Ionut spune:

  am 24 de ani si as dori sami fac si eu o ferma de vaci pentru lapte.as dori informati despre cum pot imprumuta bani si cum pot avea acces la fondurile europene.multumesc

 35. Teodor Dumitru Daniel spune:

  Am 30 de ani am fost plecat in strainatate miam cunparat 5 vaci miam mulgatoare si as vrea sami deschid o micro ferma dar nu stiu cum se procedeaza pentr ami cunpara tot ce este necesar prin fonduri EuropeNE

  ne

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti lua bani prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), prin una din masurile:
   – Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri
   – Masura 121 Modernizarea exploatatiilor agricole.

   Conditiile le aveti descrise pe larg in fisele si ghidurile programului.

   Momentan, insa, masurile sunt inactive, dar vor fi relansate in 2013. Nu se stie exact data lansarii, insa banuim ca in prima parte a anului (calendarul estimativ va fi publicat de AM PNDR prin decembrie).

   Pana atunci va puteti pregati insa proiectul: vedeti conditiile din 2012, vorbiti cu un consultant, pregatiti actele necesare etc.. Va recomand sa discutati cu un consultant specializat in proiecte pe mediul rural (http://consultanti.finantare.ro/), deoarece e dificil sa scrieti dumneavoastra singur cererea de finantare + toate actele sau avizele care trebuie anexate la dosarul de finantare.

   Mult succes va doresc!

 36. jian radu spune:

  Am 24 de ani si locuiesc la tara,momentan lucrez in strainatate dar vreau sa revin in tara si sa imi fac o ferma de vaci de carne.ce pasi trebuie sa urmez si daca pot accesa fonduri europene nerambursabile.Va multumesc.

 37. pop spune:

  Buna ziua,

  Am 23 de ani dispun de 21 hectare de teren sunt persoana fizica momentan sunt in strainatate dar as vrea sa ma intorc in romania si sa infiintez o ferma de vaci.Ceea ce as dori sa stiu este ce trebuie sa fac pt a beneficia de ajutor pt realizarea acestui proiect.Va miltumesc

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti lua bani prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), Masura 112 Instalarea tinerilor fermieri. Toate conditiile pe care trebuie sa le indepliniti le gasiti descrise pe alrg in fisa si ghidul programului.

   Momentan masura este inchisa, insa va fi relansata in 2013.

   Mult succes!

 38. Vitaliwe spune:

  Am 36 de ani, asi dori sa infiinţez o ferma de vaci in R. Moldova?
  Va multumesc!

 39. Arotaritei Romica spune:

  Am 36 de ani in momentul de fata muncesc in strainatate.Asi dori sa infiintez o ferma de vaci in Romania avind o societate comerciala infiintata in 2006 in momentul de fata e suspendata pe o perioada de 3 ani din 2010 societatea e fara datorii si in momentul suspendarii pe profit.M-ar interesa ce fonduri europene asi putea accesa pentru infiintarea unei ferme de vaci?
  Va multumesc!

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Puteti lua bani prin PNDR (https://www.finantare.ro/programul-national-de-dezvoltare-rurala-pndr), prin Masurile 112 si 121. Problema e ca majoritatea liniilor de finantare pe 2012 s-au inchis. Puteti pregati insa proiectul pe 2013, cand vor fi relansate.

   Va doresc mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.