Proiect transfrontalier pentru profesionistii in turism

Iasi, ONG, proiect, STEP, turism, transfrontalier, piata muncii

Anca Zota, directorul Centrului de Turism din Primaria Iasi, afirma ca STEP vizeaza dezvoltarea comunicarii intre autoritatile locale, reprezentantii sectorului turistic si institutiile de educatie din zona de granita Iasi – Republica Moldova, in vederea evaluarii si dezvoltarii unor programe de educatie specifice.

Pentru aceasta, municipalitatea va colabora cu trei organizatii neguvernamentale pentru a organiza un targ de locuri de munca din sectorul de turism, dar si actiuni de perfectionare pentru angajatii din acest sector.

“Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea de programe educationale in domeniul turismului transfrontalier si facilitarea accesului pe piata muncii a persoanelor cu pregatire in domeniul turismului, in regiunea de granita Romania-Moldova”, a precizat Anca Zota, managerul proiectului.

In cadrul STEP vor fi pregatite 20 de persoane in domeniul turismului, va fi infiintat un centru de pregatire in domeniul turismului transfrontalier, precum si de evaluare a nivelului de pregatire a persoanelor care lucreaza in acest sector. Valoarea proiectului este de 227.000 euro, din care 195.000 euro reprezinta contributia nerambursabila.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.