Se va relua licitatia la dispozitivele acustice pentru semafoare

Primaria va relua licitatia pentru dispozitivele acustice care vor fi montate la semafoare.

Prima licitatie organizata in vederea achizitiei a 40 de dispozitive care vor ajuta persoanele cu deficiente de vedere la traversarea in siguranta a strazilor s-a tinut pe 23 februarie.

Unul dintre cei patru ofertanti prezenti la licitatie a contestat insa rezultatul procedurii, care, potrivit reprezentantilor Primariei, ar putea fi reluata chiar saptamina aceasta.

“UTI (n.r. – Universitatea Tenhica) ‘Gheorghe Asachi‘ a contestat licitatia, si instanta le-a dat un verdict favorabil. Stiu doar ca procedura se va relua foarte curand”, a precizat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Dispozitivele acustice, 40 la numar, vor fi montate la 20 de treceri de pietoni, pe traseul Tudor Vladimirescu – Agronomie, traseu care va fi dotat cu noi mijloace de transport.

La licitatie au fost patru participanti, cu oferte intre 100.000 si 250.000 de lei. Pentru cele 40 de dispozitive, Primaria Iasi a prevazut in bugetul local suma de 390.000 de lei.

Conform declaratiilor oficialilor Primariei, butonul unui dispozitiv va genera un sunet care va atentiona trecatorul daca poate trece sau nu.

Montarea dispozitivelor se incadreaza in proiectul Civitas, care are o valoare totala de 4,6 milioane euro, din care 55% reprezinta o finantare nerambursabila.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.