Incep investitiile in infrastructura turistica din Delta

turism, Delta Dunarii, fonduri, miniport, ecoturism, agroturism

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat pe 24 aprilie ca ministerul detine fondurile necesare acestor investitii, acestea urmand sa fie alocate autoritatilor judetene dupa ce se rezolva situatia juridica a terenurilor. Udrea a subliniat ca Delta Dunarii este o zona care se preteaza pentru ecoturism, agroturism si turism de croaziera, acestea fiind segmentele ce vor fi promovate de minister.

“Aici trebuie sa ramana un turism pentru un segment foarte restrans, pentru cei care iubesc salbaticia naturii. Din punctul meu de vedere, ar trebui marit cuantumul amenzilor aplicate celor care incalca regulile de acces in Delta si pentru cei care desfasoara un turism agresiv“, a precizat aceasta.

La randul sau, vicepresedintele Consiliului Judetean, Ioan Boieru, a informat ca in ultima sedinta Guvernul a alocat 5,9 milioane de euro pentru proiectele turistice din Delta si ca pentru amenajarea miniportului turistic la Sfantu Gheorghe exista autorizatie de constructie.

“In cazul miniportului de la Murighiol, avem un litigiu in instanta pe un fost islaz comunal care se va rezolva in instanta. Pe investitia de la Sulina, se poarta discutii pentru reducerea cantitatii de beton de pe plaja. Din cei 6.000 de metri cubi de betoane, scoatem aproape tot si vor ramane doar cele necesare pentru platformele dependintelor si utilitatilor. In rest, va fi numai structura din stuf, lemn si nuiele”, a afirmat vicepresedintele CJ, Ioan Boieru.

In urma cu trei ani, Consiliul Judetean a aprobat o serie de proiecte privind amenajarea plajei Sulina, realizarea unor miniporturi turistice in Sfantu Gheorghe, Murighiol si Sarichioi, a unor centre de informare turistica in Tulcea, Murighiol si Sarichioi, marcarea obiectivelor turistice in Delta, precum si infiintarea a 10 foisoare de observare in cinci localitati din Delta.

Valoarea totala a proiectelor aprobate de CJ se ridica la 33 de milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.