
Potruivit acestuia, Romania are oportunitatea de a accesa finantari in baza unui program operational comun trilateral, Romania-Republica Moldova-Ucraina.
„Ne incadram foarte bine in axele de finantare pe acest program, dar o certitudine vom avea in momentul in care apare ghidul solicitantului. Asteptam ca aceasta lucrare sa fie rezolvata de la o zi la alta”, a afirmat Tabuleac, care s-a aratat nemultumit ca Guvernul a transferat sarcina realizarii punctului vamal catre CJ, cu toate ca vama reprezinta un obiectiv de interes national sau chiar european.
Seful CJ Botosani considera ca suma de sapte milioane de euro necesara realizarii infrastructurii in punctul de trecere a frontierei Radauti-Prut-Lipcani, dar si a sediului vamii, nu poate fi alocata de la bugetul judetului si nici de la bugetul de stat.
Deschiderea punctul de trecere a frontierei Radauti Prut-Lipcani este solicitata cu insistenta si de autoritatile din Republica Moldova, in contextul in care pe malul moldovean al Prutului a fost construita de trei ani o vama moderna. Legatura intre cele doua localitati ar urma sa se faca pe un pod care a fost construit printr-un program finantat de Uniunea Europeana. Lucrarea a fost finalizata in 2005 si a costat peste trei milioane de euro.