Primarii din Tinutul Padurenilor s-au asociat pentru fonduri UE

Tinutul Padurenilor, fonduri UE, diversificare, PNDR

Tinutul Padurenilor este o zona a extremelor. Pe de o parte, aici exista o extraordinara bogatie a peisajului si a patrimoniului cultural, pastrate nealterate, dar, pe de alta parte, zona se confrunta cu probleme sociale cauzate de saracie”, a declarat Paula Enut, presedintele Asociatiei pentru Egalitate de Sanse din Romania, initiator al noului proiect.

Noua structura infiintata la Deva, intitulata Asociatia Intercomunitara Tinutul Padurenilor, isi propune sa dezvolte proiecte comune destinate cresterii competitivitatii sectoarelor agricol si forestier si pentru diversificarea economiei rurale, prin Planul national de dezvoltare rurala.

Asociatia doreste sa ajute la cresterea turismului rural si sprijinirea micilor mestesugari din comunele de munte, inclusiv prin identificarea unor parteneri externi care ar putea valorifica produsele de artizanat create in aceste zone.

“Populatia si organizatiile neguvernamentale locale vor decide prioritatea unui proiect ce va fi sustinut de autoritatile locale. Vor fi finantate proiectele care au o legatura intercomunitara, adica cele de care vor beneficia mai multe localitati”, a precizat sursa citata.

Membrii asociatiei spera ca primele cereri de finantare sa poata fi depuse in luna septembrie, valoarea sumelor ce ar putea fi atrase, anual, situandu-se intre 2 si 10 milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.