Cum obtinem credit agricol subventionat?

credit, agricultura, sate, Guvern

Statul acopera 30% din imprumutul pentru productia agricola.

Fermierii trebuie sa foloseasca banii numai pentru destinatia pe care au declarat-o si sa returneze imprumutul in maximum 365 de zile.

Iata ce pasi trebuie sa urmati:

1. Va prezentati la Directia Agricola Judeteana de care apartineti. Aici vi se stabileste un plan privind suma necesara activitatii pe care doriti sa o finantati.

2. Cu acest dosar, contractati imprumutul de la banca.

3. Dupa rambursarea integrala a creditului, reveniti la Directia Agricola pentru a recupera 30% din suma creditului contractat.Potrivit Legii creditului agricol pentru productie (nr. 150/2003), nivelul sprijinului este stabilit anual de Guvern si nu poate fi mai mare de 30%.

Aplicarea acestor masuri permite beneficiarilor de credite agricole desfasurarea activitatilor de productie cu reduceri semnificative ale cheltuielilor si, implicit, cresterea rentabilitatii activitatilor agricole si un nivel acceptabil al preturilor produselor la consumatorii finali, mai spun reprezentantii Executivului.

“Prevederile actului normativ raspund propunerilor formulate de partenerii sociali in cadrul planului de masuri anticriza“, precizeaza Guvernul.

Cheltuieli eligibile

Vor putea primi subventia fermierii care infiinteaza, intretin si recolteaza culturile agricole. Alte activitati sunt recoltarea plantatiilor de pomi fructiferi, achizitia si producerea de pui si de alte animale, precum si aprovizionarea, procesarea hranei, asigurarea de medicamente si tratamente medicale pentru animale. Se va mai deconta 30% din cheltuielile cu intretinerea si functionarea adaposturilor, utilajelor si a instalatiilor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.