Functionar cercetat de DNA, numit director la robinetul cu fonduri UE

Viorel Bubau, fost primar al comunei Santana de Mures si vicepresedinte al PSD Mures, este pe cale sa fie instalat in postul de director coordonator adjunct al APIA Mures, desi a fost trimis in judecata de DNA pentru prejudicierea bugetului UE in cadrul unui proiect de infrastructura.

Social-democratul Viorel Bubau a trecut testul pentru postul de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Mures, iar acum asteapta decizia de numire in functie, care ii va da acces la distribuirea fondurilor europene catre fermierii mureseni.

El este sustinut de colegii sai din PSD Mures, in ciuda faptului ca in 2007 a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA tocmai pentru fraudarea fondurilor europene. Prejudiciul stabilit de DNA in sarcina fostului primar din Santana este 174.201 lei, din care 42.571 lei din fonduri SAPARD.

Viorel Bubau nu vede vreo incompatibilitate intre dosarul sau de pe rolul Judecatoriei Targu-Mures si postul de gestionar al fondurilor europene din fruntea APIA Mures.

Mai mult, spune Bubau, acuzatiile care ii sunt aduse nu ar fi dovedite de procurori.

“Toata filosofia era ca pe un segment de 120 metri din peste 30.000 de metri lucrarea ar fi fost executata pe un teren apartinand domeniului privat al unor persoane fizice, total neadevarat”, a spus Bubau, care sustine, totodata, ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie a obtinut desfiintarea, in civil, a unuia din procesele-verbale ale Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit care stateau la baza acuzatiilor DNA.

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.