Guvernul mimeaza stimularea creditarii populatiei si a IMM-urilor

imm, credite, buget, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Daca statul garanteaza 80%, garantia reprezentand maximum 60.000 de euro din credit, sau daca acest credit poate fi de maximum 60.000 de euro ramane de vazut, deoarece premierul Emil Boc si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, nu s-au pus de acord in declaratii.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, care va trebui sa-si extinda obiectul de activitate, va contracta un imprumut in valoare de 100 de milioane de euro in acest sens. Facand calculele, rezulta ca 17.000 de persoane ar putea sa-si achizitioneze o casa prin acest program.

100 de milioane de euro pentru IMM-uri

Bugetul alocat ajutoarelor de stat pentru intreprinderile mici si mijlocii va fi suplimentat de la cinci milioane de euro la 100 de milioane de euro, pentru perioada 2009-2011, valoarea maxima a ajutorului de stat acordat unei firme fiind de 200.000 de euro, potrivit premierului Emil Boc.

Doar 100 de IMM-uri pot primi ajutor de stat in 2009

In 2009, platile efective maxime pentru IMM-uri vor fi de 20 de milioane de euro. Calculand la valoarea maxima a ajutorului pe care il poate primi un IMM (200.000 de euro), rezulta ca doar 100 de IMM-uri pot primi un sprijin in acest an. Per total, tot la valoarea maxima, ajutoarele de stat ajung pentru 500 de intreprinderi mici si mijlocii.

Mai multe detalii: www.financiarul.com.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.