O noua agentie va gestiona toti banii pentru agricultura

Fondurile bugetare alocate pentru sustinerea agriculturii vor fi gestionate, incepind cu anul 2004, de o agentie speciala – finantata integral de la bugetul de stat – care va functiona in subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului (MAPAM).

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala. Agentia va verifica cererile de acordare a ajutoarelor primite de la beneficiari si va autoriza plata acestora, urmind ca, incepind cu anul 2007, sa fie responsabila si cu eliberarea licentelor de export-import pentru produse agricole.

De la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, agentia – care a fost infiintata la recomandarea expertilor UE – va gestiona si fondurile europene alocate pentru agricultura.

Potrivit actului normativ aprobat de Guvern, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Dezvoltare Rurala isi va incepe activitatea in 2004 si va deveni operationala in totalitate in 2007, cind va prelua si structura institutionala a agentiei SAPARD.

Agentia, care va avea 40 de servicii judetene si va fi condusa de un director general, numit prin ordin al ministrului Agriculturii, in calitate de ordonator secundar de credite.

Pentru anul 2004, in structura agentiei au fost stabilite 260 de posturi, inclusiv in serviciile judetene, urmind ca, incepind cu 2005, numarul posturilor sa fie suplimentat, avindu-se in vedere necesarul activitatilor, pina la un numar maxim de 1079 posturi in 2007.

Sursa: , Ziarul de Iasi, 27 octombrie 2003

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.