La Harghita a avut loc lansarea proiectului TEAM – Training pentru Eficientizarea Administratiei

Harghita, PO DCA, training, formare, instruire, FSE

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana din Fondul Social European, prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013”.

Initiatorul proiectului este Consiliul Judetean Harghita, prin Agentia de Dezvoltare Judeteana Harghita, in parteneriat cu Consiliul Judetean Covasna, iar implementarea Proiectului TEAM se deruleaza pe parcursul unui an.

La lansare au participant managerii celor doua judete, József Birtalan si László Klárik, iar din partea Agentiei de Dezvoltare Judeteana Harghita, managerul proiectului, Daniel Serban, care a reliefat realitatile existente in administratiile celor doua judete, precum si Proiectul TEAM, evidentiind rezultatele stabilite prin implementarea acestuia.

Obiectivul general al acestui proiect este imbunatatirea calitatii si cresterea eficientei standardelor in furnizarea de servicii publice, cu accentul pus pe continuarea procesului descentralizarii si responsabilizarea personalului din administratia celor doua judete.

Grupul tinta al proiectului este format din functionarii angajati la nivelul autoritatilor publice locale harghitene, precum si din cadrul aparatelor de specialitate ale celor doua consilii judetene – Harghita si Covasna.

Asadar, 440 de persoane angajate in administratiile din cele doua judete vor termina cursuri de specialitate si vor primi certificate de specializare recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, respectiv Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

In cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de instruire si formare in domenii ca: ECDL, limbi straine, achizitii publice si organizare de licitatii, managementul proiectului, reguli de eticheta si protocol pentru administratie, managementul conflictelor si relatii cu publicul.

Borboly Csaba, presedintele Consiliului Judetean Harghita a afirmat ca “acest proiect aflat in faza de lansare, va avea un rol major nu numai in pregatirea profesionala a personalului autoritatilor publice, dar va contribui si la eficientizarea colaborarii dintre cele doua judete ale traditionalului Tinut Secuiesc“.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.