Un fost jocheu-primar acuzat de frauda “calareste” acum fondurile UE

Viorel Bubau, vicepresedinte al PSD Mures, judecat pentru fraudarea fondurilor europene SAPARD pentru infrastructura, a fost trimis de partidul sau sa gestioneze fonduri UE pentru agricultura.

In timp ce experti anticoruptie considera aceasta numire “un semnal ingrijorator” dat Bruxelles-ului de catre Romania, fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara spune ca problema de la Mures ar putea afecta utilizarea fondurilor UE de catre agricultorii din toata tara.

Viorel Bubau, vicepresedinte al PSD Mures, trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru fraudarea fondurilor europene, a fost instalat ieri in fruntea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Mures, institutia care se ocupa de alocarea banilor UE pentru fermieri. Experti anticoruptie considera aceasta numire “un semnal ingrijorator” dat de Romania Bruxelles-ului. Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabara crede ca numirea de la Mures este “o grava eroare” care ar putea afecta folosirea fondurilor UE de catre agricultorii romani din toata tara.

Viorel Bubau a fost instalat in fotoliul de director coordonator adjunct al APIA Mures. Oficiile de instalare a lui Bubau si a sefului APIA Mures, Vasile Cornea, au fost coordonate de subprefectul Cristian Tuca (PSD), care nu a facut nici o referire la faptul ca Bubau a fost trimis in judecata de catre Departamentul National Anticoruptie (DNA), acum doi ani, sub acuzatia ca ar fi produs prejudicii bugetului UE, in cadrul unui program SAPARD derulat in Santana de Mures.

“Eu doar atata pot sa va spun, ca ceea ce s-a intamplat este in urma unui demers politic. Au fost evaluati ca manageri ai acestei institutii pe baza proiectelor pe care le-au prezentat in fata conducerii Ministerului Agriculturii. Pot sa va spun ca au fost sustinuti politic pentru a promova aceste evaluari si vor trebui sa implementeze programul de guvernare in judetul Mures”, a declarat subprefectul Cristian Tuca in cadrul ceremoniei de la APIA.

Mai multe detalii: www.romanialibera.ro.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.