Vasile Puscas cere autoritatilor locale sa insiste pe implementarea programelor din fonduri UE

programe, fonduri UE, coeziune, finantare, competitivitate, inovare

Intr-un comunicat transmis presei, Puscas afirma ca ‘Romania trebuie sa demonstreze ca asemenea finantari privind politica europeana de coeziune sunt foarte necesare, mai ales pentru a elimina disparitatile si pentru a incuraja competitivitatea si inovarea’.

Totodata, Vasile Puscas atrage atentia asupra faptului ca exista discutii in unele state membre ale Uniunii Europene in privinta modificarii actualei politici de coeziune economico-sociala. Obiectivul politicilor regionale ale Uniunii Europene este realizarea coeziunii economice si sociale, bazata pe solidaritatea financiara, prin care s-a incercat eliminarea disparitatilor dintre regiunile dezvoltate si cele sarace ale Uniunii Europene.

Aceste regiuni mai putin dezvoltate, care sunt in curs de restructurare sau se confrunta cu probleme economice si sociale, vor avea posibilitatea sa faca fata provocarilor si sa beneficieze pe deplin de oportunitatile oferite de piata comuna, numai daca vor fi sustinute pentru a accelera diminuarea starilor de inapoiere.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.