Primaria Craiova vrea 20 milioane de euro imprumut

Craiova, imprumut, investitie, finantare, BEI, garantie, rezerva

Astfel, pentru sedinta Consiliului Local Craiova din aceasta luna, primarul Antonie Solomon a initiat un proiect de hotarare prin care consilierii locali trebuie sa aprobe contractarea unui imprumut bancar pe termen lung in valoare de 20.000.000 euro, “pentru finantarea unor lucrari de investitii publice de interes local in municipiul Craiova”, valoarea imprumutului urmand sa fie majorata cu valoarea cheltuielilor impuse de contractarea, angajarea si rambursarea acestuia.

Garantarea imprumutului bancar se va face cu veniturile viitoare, estimate a se incasa la bugetul local pe perioada de creditare. In justificarea acestei cereri, Solomon vine cu argumentul ca obligatiile asumate de Consiliul Local sunt de 8.231.722 lei pentru anul 2009 si 11.901.244 lei/an, pentru anul 2010 si urmatorii ani.

“La nivelul anului bugetar 2009, conform prevederilor legale, gradul de indatorare admis este de 91.415.700 lei, deci de aproximativ 10 ori mai mare fata de angajamentele asumate. In aceste conditii, autoritatea publica locala poate accesa un imprumut cu conditia incadrarii in acest grad de indatorare, rezerva fiind foarte mare”, sustine Solomon.

Primaria Craiova mai are un imprumut subsidiar cu Banca Europeana de Investitii, in valoare de 18.451.303 euro, pentru investitia “Reabilitarea retelei de epurare a apelor uzate pentru protectia raului Dunarea”, cu o durata de rambursare de 19 ani si o perioada de garantie de 6 ani.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.