Intarzieri in proiectul turistic din fonduri Phare la Slanic Prahova

Slanic Prahova, PHARE, grafic, fonduri europene, proiect, investitii

Primarul localitatii, Costea Danelus, a declarat ca termenul limita de finalizare nu va putea fi respectat, solicitandu-se o prelungire cu doua luni a duratei de executie a lucrarilor. “Proiectul este intarziat pentru ca a fost necesara reproiectarea lucrarilor de investitii prvazute”, a spus primarul Slanicului.

Proiectul a primit finantarea in cadrul Programului Phare “Coeziune economica si sociala, proiecte mari de infrastructura regionala”, contractul de finantare fiind semnat in luna ianuarie a anului trecut. Proiectul cuprinde lucrari de asfaltare, canalizare si reabilitare a retelei de alimentare cu apa potabila a localitatii.

Fondurile europene alocate acestui proiect sunt de peste 2,8 milioane euro, iar cofinantarea din partea Consiliului Judetean Prahova de aproximativ 312 000 euro.

Potrivit primarului Costea Danelus, Slanicul este vizitat anual de peste 100.000 de turisti, fiind o statiune deschisa vizitatorilor pe tot parcursul anului.

“Sunt week-enduri, in timpul verii, cand la Slanic ajung si peste 5.000 de turisti”, a mai precizat primarul localitatii. Slanicul este cunoscut in special pentru izvoarele cu apa minerala ce contin compusi de calciu, clor, sodiu si sulf, cunoscute si folosite inca din secolul XIX, dar si pentru lacurile naturale cu concentratie mare de sare: Baia Baciului, Baia Rosie si Lacul Verde, utilizate pentru tratarea bolilor reumatice.

Un alt punct de atractie il reprezinta vechea mina de sare ‘Unirea’, aflata la o adancime de 300 metri, care a fost transformata in sanatoriu pentru tratamentul bolilor respiratorii. Turistii mai pot vizita la Slanic un munte de sare, rezervatie naturala, cunoscut sub denumirea de Grota Miresii, care s-a format prin prabusirea unei mine de sare.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.