Reabilitare si modernizare spital cu fonduri europene in judetul Bihor

Cu aceasta ocazie, ministrul Vasile BLAGA a semnat un contract de finantare prin Programul Operational Regional si a participat la receptia a 2 blocuri construite de Agentia Nationala pentru Locuinte in Marghita, prin Programul locuinte pentru tineri in regim de inchiriere.

Proiectul “Reabilitare si modernizare corp policlinica ambulatoriu la spitalul clinic municipal Dr. Gavril Curteanu – Corp B Oradea”, finantat prin Programul Operational Regional, are o valoare de 1.054.534,97 euro.

Prin acest proiect va fi reabilitata si refunctionalizata o suprafata de 1.701,95 mp, reprezentand 117 incaperi ale ambulatoriului, va creste calitatea serviciilor oferite si va imbunatati accesul pentru persoanele cu dizabilitati in spatiile aferente ambulatoriului.

Investitiile facute vor permite scaderea costurilor de intretinere prin cresterea eficientei energetice a cladirii si vor diminua costurile medii pe pacient tratat in ambulatoriu. Deasemenea, vor fi achizitionate si puse in functiune 82 de echipamente necesare bunei desfasurari a activitatii.

La Marghita, ministrul Vasile BLAGA a verificat modul in care au fost construite 2 blocuri de locuinte destinate inchirierii. Cele 2 blocuri, cu un numar de 32 de apartamente, fac parte dintr-un proiect mai amplu, dezvoltat de Agentia Nationala pentru Locuinte, care vizeaza construirea a 6 blocuri cu un numar de 96 de apartamente.

Valoarea investitiei este de 16.487.985, 07 lei, la care se adauga costurile utilitatilor realizate de primaria Marghita.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.