Rezultate vizibile si peste 50% din fonduri alocate in Regiunea Centru

ADR Centru, Sibiu, POR, domeniu 4.1, proiecte, fonduri nerambursabile

In premiera nationala va fi lansat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, primul contract de finantare semnat la nivel national pe domeniul 4.1 al Programului Operational Regional.

Prin Programul Regio sunt alocate Regiunii Centru aproape 500 milioane euro iar proiectele depuse la sediul ADR Centru pana la 17 iulie 2009 solicita spre finantare nerambusabila suma de 616,94 milioane euro.

Lansat la nivel national in 13 iulie 2007 la Sibiu, Programul Operational Regional a alocat celor sase judete din Regiunea Centru un procent de 10,9% din bugetul total al POR pentru intreaga tara, respectiv 483,62 milioane euro pentru perioada 2007-2013.

La doi ani de la lansarea programului o alta premiera nationala are loc tot la Sibiu.

Lansarea primului contract de finantare semnat la nivel national pe domeniul major de interventie 4.1 al POR, domeniu destinat dezvoltarii durabile a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala, va fi un alt eveniment organizat in cadrul conferintei de presa dedicata evaluarii celor 2 ani de implementare a Programului Operational Regional.

“In urma cu doi ani Ministrul Laszlo Borbely declara ca e bucuros ca Regiunea Centru a spart gheata, depunand pentru finantare primul proiect in cadrul Programului Operational Regional. Acel proiect a fost si primul contractat spre finantare. Pe langa aceasta premiera mai adaugam azi si primul proiect contractat spre finantare pe domeniul 4.1, dar in acelasi timp si primele rezultate vizibile ale implementarii acestor fonduri prin finalizarea si receptia lucrarilor realizate la Varianta ocolitoare a Brasovului. Pot spune ca toti cei implicati in derularea programului au contribuit la aceste realizari, iar eforturile noastre vor continua si pe viitor pentru a sustine beneficiarii in finalizarea cu succes a proiectelor si pentru a genera rezultate ce vor duce la dezvoltarea intregii regiuni” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Dupa doi ani de la lansarea programului REGIO, peste 56% din cele 483 milioane euro, fonduri alocate Regiunii Centru pentru o perioada de sase ani, au fost contractate sau sunt solicitate spre finantare de proiectele ramase in evaluare.

Au fost lansate toate cele 12 domenii majore de interventie ale programului, iar din cele 331 de proiecte depuse pana la data de 17 iulie 2009, un numar de 81 proiecte au fost contractate. Valoarea solicitata ca fonduri nerambursabile prin aceste proiecte este de 94,87 milioane euro.

In perioada imediat urmatoare alte 26 de proiecte vor semna contractele de finantare, fiind in faza de precontractare. Aceste proiecte solicita spre finantare 32,87 milioane euro fonduri nerambusabile.

Mai multe informatii despre rezultatele programului si proiectul semnat pe domeniul 4.1, puteti obtine in cadrul Conferintei de presa unde va invitam pe aceasta cale sa luati parte, marti, 28 iulie 2009, incepand cu orele 12.00, la Hotelul Ramada din Sibiu.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.