Sporuri cat un salariu la Primaria Timisoara pentru fonduri europene care nu se vad

salariu, sporuri, fonduri europene, angajati, proiecte

Surse importante din Primaria Timisoara au sustinut ca sporurile de 75 la suta s-au impartit in stanga si in dreapta in functie de preferinte. Aceleasi surse au mai spus ca s-au bucurat de acest spor persoane care nu au nicio treaba cu fondurile europene.

Responsabil de aceasta problema si de accesarea banilor europeni este seful Directiei de Dezvoltare din Primaria Timisoara, Aura Junie. Aceasta, cu avizul primarului, decide cine sunt persoanele care iau sporul.

Sporul romanesc pentru bani europeni

Aura Junie, explica modul in care se dau sporurile, valoarea lor si baza legala in care se face acest lucru. “Personalul de specialitate care indeplineste atributii proiectelor implementate din cadrul Directiei Dezvoltare – Serviciul Proiecte cu Finantare internationala, respectiv 10 persoane, pot beneficia lunar de salarii majorate cu cu pana la 75 la suta”, arata Aura Junie.

Junie propune, primarul aproba

Nominalizarea persoanelor care iau sporurile este un lucru extrem de simplu, tinand cont de relatia apropiata dintre primarul Gheorghe Ciuhandu si Aura Junie si avand in vedere faptul ca Junie propune, iar primarul aproba.

“Nominalizarea efectiva a personalului care beneficiaza de majorare si stabilirea efectiva a cuantumului de majorare a salariilor de baza se face lunar in raport de activitatea efectiv prestata in cadrul echipei de proiect”, a mai spus Aura Junie.

Spor cat un salariu

Majorarea salariilor se face pe baza unui articol din legea 339/2007, iar sumele incasate de un functionar pot depasi 800 de lei pe luna. Daca toti cei 10 angajati ai primariei care lucreaza proiectele europene primesc sporul majorat cu 75 la suta, gaura din buget este de peste 8.500 de lei lunar.

“In luna iulie au fost nominalizate doua persoane cu un spor de 50 la suta, in medie 304 lei si sase persoane cu un spor de 60 la suta, in medie 805 lei”, a mai aratat sefa Directiei de Dezvoltare.

Cum au schimbat banii europeni orasul?

Reprezentantii Directiei de Dezvoltare au prezentat o lista cu proiecte europene implementate, in curs de implementare, depuse spre finantare sau initiate. Dintre proiectele implemenetate deja, renovarea cladirilor istorice din banii nemtilor este unul din putinele proiecte care a schimbat fata orasului. In rest investitiile din bani europeni nu se resimt inca pentru timisoreanul de rand care locuieste intr-un oras ce doar se vrea a fi de cinci stele sau margarete.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.