165 de proiecte depuse in cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte – Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia

cooperare, Romania-Serbia, proiecte, beneficiari, fonduri UE

Astfel, pana miercuri, 29 iulie 2009, au fost depuse 165 de proiecte in cadrul primul apel pentru propuneri de proiecte.

Proiectele urmeaza a fi examinate si evaluate de catre un Comitet Comun de Evaluare. Comitetul Comun de Evaluare se va raporta strict la criteriile de selectie si la grila de evaluare descrise in Ghidurile Aplicantului aferente primului apel.

Numarul mare de proiecte depuse confirma succesul evenimentelor de informare si promovare organizate de catre Secretariatul Tehnic Comun din cadrul BRCT Timisoara, alaturi de partenerii institutionali – Autoritatea de Management din Romania (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei) si Autoritatea Nationala din Serbia (Ministerul de Finante).

Evenimentele de informare si atelierele de lucru pentru clarificari au fost organizate in judetele eligibile din Romania si districtele eligibile din Serbia, pe parcursul perioadei mai – iulie 2009, pentru a clarifica modul de accesare a fondurilor acordate in cadrul primului apel pentru propuneri de proiecte din cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia. Fondurile IPA alocate acestui prim apel sunt in valoare de 10.419.132 euro.

De asemenea, in luna iunie 2009 au fost organizate 2 forumuri pentru identificarea de parteneri in Romania si Serbia pentru a oferi potentialilor aplicanti din ambele tari posibilitatea de a identifica parteneri transfrontalieri in vederea realizarii de proiecte comune.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.