Functionarii din judetul Covasna vor invata limbi straine

Covasna, limbi straine, FSE, finantare nerambursabila, proiect

Prefectul Codrin Munteanu a declarat, luni, ca proiectul intitulat “Multilingvism si perfectionare in administratia publica din judetul Covasna” este evaluat la 269.000 de lei si a fost depus spre finantare la Ministerul Administratiei si Internelor.

“Capacitatea de a comunica in cat mai multe limbi reprezinta un avantaj atat pentru persoane, cat si pentru organizatii si institutii”, a declarat Codrin Munteanu, explicand ca proiectul urmareste crearea unor module de pregatire in domeniul limbilor straine, in principal engleza, tinta fiind functionarii publici din administratia locala.

Prefectul a precizat ca pe langa cursurile teoretice, proiectul prevede si vizite de studii in strainatate, pentru aprofundarea cunostintelor, costurile fiind incluse in valoarea proiectului. Institutia Prefectului a mai elaborat si depus spre finantare tot pe Fondul Social European si un alt proiect ce are ca obiectiv general reducerea birocratiei si eficientizarea serviciilor publice, care se va derula pe parcursul a doi ani.

Practic, in decurs de 24 de luni se doreste crearea unui sistem de comunicare eficient intre institutiile publice din judetul Covasna prin informatizarea acestora, prin elaborarea unei baze de date si a unei retele intranet ce va contribui la scaderea cheltuielilor din bani publici, dar si crearea unei pagini web comune, unde orice persoana poate gasi informatii de care are nevoie.

Prefectul Codrin Munteanu a mentionat ca pana acum circa 45 de institutii, dintre care 20 de primarii si 25 de servicii deconcentrate si-au exprimat intentia de a participa la acest proiect, al carui cost de implementare se cifreaza la aproape sase milioane de lei.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.