Cooperare transfrontaliera si schimb de bune practici in domeniul dezvoltarii locale, reabilitarii infrastructurii rutiere si managementului frontierei – ROMDEL

ROMDEL, cooperare, PHARE CBC, infrastructura, proiect, frontiera

Obiectivul general al proiectului care se va finaliza la 31 august 2009 este de a sprijini procesul dezvoltarii sociale si economice a comunitatilor rurale din zona de granita a Judetului Vaslui (Romania) si Raionului Hancesti (Republica Moldova) prin crearea unei proceduri de consultare si cooperare transfrontaliera intre autoritatile publice locale si prin implementarea masurilor comune relevante cu impact pe ambele parti ale granitei.

Stadiul implementarii proiectului:

– A fost creat un grup de lucru transfrontalier alcatuit din reprezentanti ai beneficiarului si ai partenerilor din proiect, respectiv Consiliul Districtului Hancesti (Republica Moldova), Consiliul Judetean Vaslui (Romania) si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (Romania).

Pe parcursul a 6 sedinte de consultari, membrii grupului de lucru vor elabora o strategie de dezvoltare transfrontaliera pentru Hancesti-Vaslui, pe termen scurt si mediu care va contine informatii despre contextul social si economic, analiza SWOT, principalele probleme comune identificate la cele 2 parti, directii de dezvoltare comuna, prioritati pentru proiecte de investitii transfrontaliera etc.

– Referitor la executia a 4,2 km de drum comunal DC32 km. 8+070 – km. 12+270 Poganesti-Chersacosu sunt finalizate urmatoarele lucrari: poduri tip C2 si C3, podete ø 1000 mm, asternerea straturilor de fundatii din balast si piatra sparta. Sunt in curs de executare straturile de mixturi asfaltice: BAD PC 25 pentru stratul de legatura si BA 16 pentru stratul de uzura.

– Pentru promovarea drumului de acces au fost realizate si distribuite, cu ajutorul partenerilor din proiect, un numar de 2500 pliante publicitare. De asemenea, au fost realizate si montate la investitie doua panouri de identificare si sase bannere.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.