Incubatorul de Afaceri Iasi – o teapa “de manual”, predata de un expert contabil, pe banii Bancii Mondiale

Inarmata cu intreg arsenalul de metode de “a fenta” legea, expertul contabil de pe langa Tribunalul Iasi, Lidia scoban, fostul administrator al Incubatorului de Afaceri din Iasi, a dat o lectie de zile mari Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) la capitolul “cum sa-ti insusesti bunurile statului cu acte in regula”.

Dupa ce a fost obligata, prin hotarare judecatoreasca, sa paraseasca sediul Incubatorului, renovat si dotat cu bani de la Banca Mondiala si de la bugetul AJOFM, Lidia scoban a “curatat” practic spatiile ocupate, luand calculatoare, plasme, mobilier si pana la ultimul cos de gunoi.

Mai mult, cand AJOFM a vrut sa-si preia patrimoniul, experta contabila a adus dovada ca a vandut bunurile, de la autoturism pana la mobilier, catre o alta firma, inregistrata tot pe numele sau.

In cele din urma, aceasta a dat lovitura de gratie institutiei statului, instrainand societatea impotriva careia AJOFM a deschis patru dosare.

Dupa doi ani de procese si recursuri, AJOFM a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila de executare a bunurilor firmei SC “Romar Star” SRL, fostul administrator al Incubatorului de la Iasi, pentru a recupera patrimoniul de circa 1,88 miliarde ROL cu care Lidia scoban a parasit sediul din Copou, pus la dispozitie de Consiliul Judetean.

Mai multe detalii: www.antitepari.ro.

Sursa: Antitepari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.